U Splitu otkrivena nova vrsta!

27_08_2013 / 12:52h  |  Autor: Ananimna
U Splitu otkrivena nova vrsta!

Na kraju ljetne sezone, kad je gužva već pomalo popustila, uočena je na splitskom Peristilu vrsta za koju se mislilo da je fiktivna. Priča se brzo proširila te su brojni istraživači brzo napustili vrebanje čudovišta iz Loch Nessa, Jetija i piramida u Visokom i požurili u Split.

Na kraju ljetne sezone, kad je gužva već pomalo popustila, uočena je na splitskom Peristilu vrsta za koju se mislilo da je fiktivna – turist u sandalama bez čarapa. Vijest o tome uzburkala je medijske vode u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, gdje se lovci na natprirodno već pakiraju ne bi li što prije stigli u Split i zabilježili postojanje dosad mitske vrste.

Prema navodima nekolicine svjedoka, turist je sve do nožnih gležnjeva izgledao kao i svi drugi turisti: imao je maslinasto zeleni šešir, majicu bez rukava koja je otkrivala njegove crvene ruke, vojničke hlače navučene do pazuha no, tamo gdje se očekuje vidjeti bijele čarape s tri raznobojne crte na vrhu, bila je ni više ni manje – samo gola koža! Lokalni stanovnici nisu mogli skriti svoje oduševljenje, ali ni razočaranje što ga nisu uspjeli fotografirati i proslijediti dokaz znanstvenicima. Turist je, njihovim riječima, mirno i polako šetao Peristilom i usmjeravao svoj objektiv na lokalne znamenitosti no onda se, poput plahe gazele kad shvati da je promatraju predatori, ukočio i u roku od nekoliko sekundi nestao prema Pazaru gdje se izgubio u gužvi.

Priča se brzo proširila izvan nacionalnih granica te su brojni istraživači brzo napustili vrebanje čudovišta iz Loch Nessa, Jetija, Chupacabre i piramida u Visokom u BiH pohrlivši u Split naoružani raznim mamcima za turiste. Jedan je istraživač drage volje pokazao svoju opremu za lov koja je sadržavala šarene magnete, razglednice Splita i ekstra djevičansko dalmatinsko maslinovo ulje proizvedeno u jednoj tvornici nedaleko od Hong Konga.

Znanstvenici su, naprotiv, skeptični te nisu spremni priznati mogućnost postojanja takvog turista bez dokaza. Moguće je da nije nova vrsta nego da je samo jedna jedinka mutirala, rekao je predstojnik Centra za turistologiju u Splitu, a možda je jednostavno ostao bez čistih bijelih čarapa.

Bilo kako bilo, svi se slažu u jednome: ako takva vrsta i postoji, svakako bi ih trebalo ostaviti na slobodi u nadi da će se njihov broj povećati.