Sedmi Uspon do zvijezda

09_08_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: biker.hr / Ante Budimir Bubinho
Sedmi Uspon do zvijezda

Biciklistički klub TIMUN iz Splita 19. kolovoza organizira posebno izdanje humanitarne MTB utrke u disciplini uspon pod nazivom Spaljena zemlja. Sav nagradni fond i dio od uplaćenih kotizacija će biti doniran DVD-u Žrnovnica.

Biciklistički klub TIMUN iz Splita 19. kolovoza organizira posebno izdanje humanitarne MTB utrke u disciplini uspon pod nazivom Spaljena zemlja.

Uoči priprema za sedmo izdanje utrke Uspon do zvijezda navedeno je područje zahvatio požar koji je poharao gotovo cijelu dionicu staze i okoliš oko nje. Zbog toga se ovogodišnja utrka organizira u humanitarnom izdanju. Sav nagradni fond koji bi u normalnim okolnostima pripao najbržima, ali i dio od uplaćenih kotizacija, sada će biti preusmjeren i doniran DVD-u Žrnovnica koji su i proteklih godina bili vjerni suorganizatori natjecanja i koji će donirana sredstva preusmjeriti u nabavu nove vatrogasne opreme.

Sve biciklistice i biciklisti su pozvani da se prijave na utrku koja će započeti u 17 sati u centru Žrnovnice odakle će natjecatelji krenuti prema Korešnici, pa dalje prema cilju! Za utrku se možete prijaviti putem web stranice, ali i na samom startu. Natjecati se možete u pet starosnih muških i jednoj ženskoj kategoriji.

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osvojit će medalje. Posebna novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna osigurana je za obaranje rekorda staze (trenutni je 47 min i 23 sek).

Od opreme je potrebno imati biciklističku kacigu te MTB bicikl sa širinom guma od minimalno 1.7 inča.

Rok za prijavu preko web stranice: 18. kolovoza.

Više informacija ovdje.