Studentski centar preselio ranije

29_08_2012 / 12:59h
Studentski centar preselio ranije

Smještaj je ove godine tražilo 1324 studenata, useljenje u novu zgradu na Visokoj moglo bi se konačno dogoditi početkom iduće godine, a Studentski centar preseljenje čeka na novoj adresi...

Putem servisa Žugaj! primili smo niz pitanja o smještaju studenata u Splitu. Zanimalo vas je kada je predviđeno useljenje studenata u novi studentski dom na Visokoj, koji su razlozi za čekanje na useljenje, koliko se studenata prijavilo za smještaj u domu u akademskoj godini 2012/2013, a koliko ih je primljeno, te za koliko će novi dom popraviti kapacitete studentskog smještaja u Splitu.

Gordana Raos, ravnateljica Studentskog centra Split, odgovorila nam je da bi se useljenje u novu zgradu studentskog doma i Studentskog centra na Visokoj moglo konačno dogoditi početkom iduće godine. Naime, u tijeku su završni radovi koji bi trebali biti dovršeni do kraja ove godine nakon čega će se moći pristupiti izdavanju uporabnih dozvola, a potom i useljenju.

Na natječaj za smještaj u dom u novoj akademskoj godini prijavilo se ukupno 1324 studenata, a to pravo ih je ostvarilo 668, uz 20 Erasmus studenata iz međunarodne razmjene te studente koji pravo ostvaraju prema posebnim kriterijima ministarstva, Sveučilišta i Studentskog centra. Napomenula je da je u tijeku žalbeni postupak te da će vjerojatno još dvadesetak studenata pronaći mjesto u domu, no da je to i dalje nedovoljno pa se nada da će oko 560 novih ležajeva u novom domu popraviti situaciju.

Studentski centar na novoj adresi čeka preseljenje!

Zbog prodaje zgrade u centru grada Studentski centar od 03. rujna pa do preseljenja u nove urede na Visokoj radi na novoj adresi – u prostorima starog studentskog doma u Spinutu, na adresi A.G. Matoša 56, koji se također prodaje. Služba student servisa bit će smještena prostoru studentskog kluba Spin i ureduje sa studentima u istom radnom vremenu, od 7-15 sati. Nepromijenjeni su ostali i svi telefonski brojevi.