Savjet mladih neće u Koordinaciju

07_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Savjet mladih neće u Koordinaciju

Savjet mladih Grada Splita donio je jednoglasnu odluku o nepriključivanju u članstvo novoosnovane udruge Koordinacija gradskih savjeta Republike Hrvatske.

 Na 16. sjednici Savjeta mladih Grada Splita, održanoj 5. travnja 2016. godine, Savjet mladih Grada Splita donio je jednoglasnu odluku o nepriključivanju u članstvo novoosnovane udruge Koordinacija gradskih savjeta Republike Hrvatske, za koju se navodi da je osnovana za članove gradskih savjeta mladih s ciljem razmjene iskustava i davanja savjeta donositeljima odluka.

Savjet podržava umrežavanje, ali ne podržava netransparentnost

Savjet mladih Grada Splita podržava ideju umrežavanja i zajedničkog djelovanja gradskih savjeta s ciljem unapređenja života mladih osoba s područja Republike Hrvatske, ali smatra da bi se aktivnosti i rezultati prvo trebali realizirati kroz neformalnu inicijativu. Zajednički rad u određenom vremenskom periodu isprofilirao bi viziju i misiju Koordinacije gradskih savjeta Republike Hrvatske i ustvrdio je li potrebno registriranje Koordinacije gradskih savjeta Republike Hrvatske u pravno tijelo i ako da, u kojem obliku.

Savjet mladih Grada Splita donio je odluku o nepriključivanju u članstvo i zbog nejasnog vremenskog tijeka formiranja u pravno tijelo - Koordinacija gradskih savjeta Republike Hrvatske registrirana je 26. siječnja 2016. godine sa 4. siječnjem kao datumom Osnivačke skupštine. Radni sastanci sa zainteresiranim Savjetima mladih o Statutu Udruge organizirali su se u veljači i ožujku (kada je Statut već bio usvojen) dok se sama Izborna skupština održala na konferenciji Mladi i EU 19. i 20. ožujka 2016. godine u Trogiru. I prije prvog službenog sastanka „članova“ Udruge u Trogiru, vodstvo Udruge je izglasano među inicijatorima ideje pa o predsjedniku, zamjeniku predsjednika i glavnoj tajnici Udruge nisu odlučivali članovi Udruge.

- Zbog svega navedenog, odlučili smo da ne želimo biti dio Koordinacije gradskih savjeta Republike Hrvatske. Kolegama i kolegicama želimo uspjeh u daljnjem radu i nadamo se da će svojim radom i aktivnostima opravdati svrhu postojanja udruge te doprinijeti pozitivnim promjenama za mlade u našem društvu - rekla je Antonia Kuzmanić, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita u ime Savjeta.