Zapiši jubilarni S.A.R.S. festival!

03_04_2012 / 00:19h
Zapiši jubilarni S.A.R.S. festival!

Sve većem popisu ljetnih festivala dodajte još jedan – jubilarni 10. S.A.R.S. festival u Sinju koji se ove godine neće ograničiti samo na glazbeni program u kojem ne nastupaju samo Let 3 i Dječaci.

Sve većem popisu ljetnih festivala dodajte još jedan – jubilarni 10. S.A.R.S. festival u Sinju koji se ove godine neće ograničiti samo na glazbeni program. Dva festivalska dana, 20. i 21. srpnja, u organizaciji udruge S.K.U.P. (Sinjski Kulturni Urbani Pokret) na košarkaško igralište u centru grada dovode poznata glazbena imena, a u prostore bivše vojarne Ivaniša Nelipića radionice žongliranja, buvljak te književnost i poeziju.

Prve večeri nastupit će Let 3 uz zagrebačke celtic punkere Paddy's Allstars i sinjski M.O.R.T., a drugog dana Dječaci uz varaždinski groove metal band Cold Snap, sinjski rock band Salauk te žestoki splitski Inverted Pussyfix.

Prvog dana održat će se i buvljak na kojem će se razmjenjivati stare ploče, knjige i stripovi te akcija Food Not Bombs, čiji je cilj upozoriti na problem gladi i nepotrebnog uništavanja okoliša. Drugog dana, u akciji Kava za knjigu nastojat će se popularizirati čitanje među mladima te dodatno popuniti fond knjiga udruge. Gostovat će i Irena Delonga, dobitnica Goranove nagrade za mlade pjesnike, koja će sa svojim pjesnicima iz splitskog kluba Ghetto preseliti u vojarnu i održati pjesničko druženje Rječilište. Dvodnevna radionica žongliranja bit će organizirana u suradnji sa udrugom Kam Hram.

www.skup-sinj.hr