Ona uvijek svira s boljima od sebe

31_03_2014 / 18:22h  |  Autor: Antonija Šitum  |  Foto: sararenar.com
Ona uvijek svira s boljima od sebe

- Držim se one da trebaš uvijek svirati s boljima od sebe da bi napredovao - zaključuje Sara Renar govereći o članovima benda u razgovoru povodom skorog nastupa u splitskom klubu Quasimodo.

Mlada talentirana kantautorica Sara Renar osvojila je pažnju publike i kritike nakon debitantskog albuma Djeca, objavljenog 2013., na kojem je pokazala autorsku svježinu i šarolikost glazbenih utjecaja, čime je unijela dašak vjetra na pomalo učmalu hrvatsku (kant)autorsku scenu. U razgovoru za Info zonu povodom nastupa u Quasimodu u subotu 5. travnja, prisjeća se svojih glazbenih početaka i nastupa s raznim demo bendovima - dok nije počela skladati i uzela mikrofon u ruke... No uskoro joj je dosadilo i solo nastupanje pa je malo-pomalo oformila bend s kojim je objavila i prvi album.

Nakon ponekih izmjena današnju postavu benda čine Luka Geček na gitari, Sarin najduži suradnik, Zdeslav Klarić na klavijaturama (Sara je inače dugogodišnja obožavateljica Pipsa u kojima Zdeslav također svira), i sjajni slovenski glazbenik Anže Kristan na udaraljkama, tako da su sada pravi internacionalni sastav. - Držim se one da trebaš uvijek svirati s boljima od sebe da bi napredovao - zaključuje Sara govereći o članovima benda.

O prvom albumu Djeca kaže da je bio neprocjenjivo iskustvo. - Danas bih sigurno mijenjala aranžman i producentska rješenja nekih stvari, ali generalno sam jako zadovoljna s obzirom na to da je riječ o debitantskom izdanju - optimistična je Sara.

Kao glazbene uzore navodi Tune Yards, M.I.A.-u, Loua Reeda, Toma Waitsa, Briana Enoa, PJ Harvey, PCVC, Damira Urbana a vjerujemo da ima još bisera u riznici glazbenog nasljeđa, bar ako je suditi po raznolikosti raznolikosti njezine glazbe.

Na pitanje o tome što splitska publika može očekivati na subotnjem koncertu u Quasimodu Sara odgovara jasno - pozitivnu energiju i entuzijazam benda. - Nadam se prenijeti tu vibru i predstaviti nešto drugačiji i suvremeniji sound od onog s prvog albuma. A i stare smo stvare dosta prearanžirali, pa će to, vjerujem, biti zanimljivo čuti - nadodaje Sara.

Nastupom u Quasimodu ujedno najavljuje EP Jesen koji bi trebao izaći na jesen ove godine. - EP kao kraće izadnje čini mi se prilagođenijim formatom što zbog sredstava kojima raspolažem, što zbog pažnje slušaoca - radije snimim manje stvari pa da ih se napravi kako spada - zrelo zaključuje ova mlada kantautorica.

Nada se da će do ljeta izbaciti novi singl, a mi se nadamo da će u subotu u Quasimoda Splićani pokazati zašto su najbolja publika, pogotovo kad u posjet dolazi mlada dama s gitarom koja već nakon prvog albuma puno obećava.