Josipa i Massimo, kao u snu

14_07_2012 / 03:39h  |  Autor: Nela Tomić  |  Foto: Ž. Šunjić
Josipa i Massimo, kao u snu

U apsolutno romantičnom tonu, uz koncerte Massima Savića i Josipe Lisac, održan je prvi San sustipanske noći. Koncerti su trajali preko dva sata, a po reakcijama publike proletjeli su u hipu, kao u snu, i za sobom ostavili pregršt dojmova.

U apsolutno romantičnom tonu, uz koncerte Massima Savića i Josipe Lisac, održan je prvi San sustipanske noći. Mjesto na kojem su mnogi doživjeli prvi poljubac obavijeno je velom ljubavi, nostalgije i sjećanja, a ovih dviju večeri i veličanstvenom mješavinom glazbe, ambijenta i atmosfere.

Koncerti su trajali preko dva sata, a po reakcijama publike proletjeli su u hipu, kao u snu, i za sobom ostavili pregršt dojmova. Sam ambijent Sustipana priča svoju priču s ugodnim pirkanjem vjetrića u neposrednoj blizini uzavrelog grada, a kada još umiješamo romantične tonove Massimovih i Josipinih pjesama te dobar zvuk pomiješan sa cvrčcima u pauzama, kompletan život nam dobije bajkovitu notu. Da se sve to dobro zapečati u sjećanje raznježene publike doprinio je prve večeri i sasvim slučajan vatromet.

Massimo je još jednom dokazao da je kralj naše estrade, a prije svega da je velik umjetnik i gospodin. Imamo zamjerku, koju je opisao gorkim okusom u ustima, što je ispred pozornice bio VIP sektor pa je ostala publika bila dosta udaljena i ograđena ogradom, no s lakoćom je srušio sve barijere te komunicirao sa publikom kao da su svi na pozornici. Veliki prostor, preko tisuću gledatelja, a opet jako intimno.

- I ja želim uživati s publikom – rekao nam je Massimo nakon koncerta izuzetno zadovoljan učinjenim. Iako je bila promocija njegovog najnovija albuma Dodirni me slučajno, publika je predivno reagirala – nije običaj da na koncertima pjevam mnogo pjesama s novog albuma, ali pratim YouTube, znam što ljudi žele, zato ne mogu pogriješiti, a album je dobar jer sam konačno uzeo sve konce u svoje ruke – kazao je Massimo i dodao – Sustipan je vrlo inspirirajuć, samo bih volio da je pozornica malo veća da se mogu po noj kretati, ne volim biti sputan, zato i ne sviram gitaru na koncertima. - Pred kraj koncerta Massimo je izrazio želju da dođe i iduće godine. Koncert je završio trećim bisom i pjesmom po želji publike, Stine.

Druge večeri, Josipa Lisac je također bila jako impresionirana Sustipanom za koji je nekoliko puta ponovila žaljenje što nikada prije nije bila tu. Josipa je otkrila da za 40. godišnjicu albuma Dnevnik jedne ljubavi sprema nešto posebno i nema sumnje da će biti veličanstveno. – Drago mi je što me publika još želi, i za ovaj koncert sam vježbala kao da mi je prvi, uvijek su novi ljudi, novi izazov – kazala je Josipa.

Zadovoljan dvodnevnom manifestacijom bio je i organizator Sna sustipanske noći. Direktor Ritam produkcije, Danijell Nikolla, ispričao je kako se ovaj spektakl priprema već godinu dana te da su tek u srijedu dobili dozvolu za korištenje prostor a – ali isplatit se slomiti – zaključio je, što mi možemo potvrditi i željno iščekivati novi San sustipanske noći.