Prva serija samo na internetu!

06_11_2013 / 15:04h  |  Autor: A.M.
Prva serija samo na internetu!

S prikazivanjem kreće prva serija koja će se prikazivati isključivo na internetu – na Youtubeu i na Facebooku. Riječ je o prvoj internetskoj seriji za tinejdžere na prostoru bivše Jugoslavije a nosi ime SamoKažem.

Binarni je kod najprije počeo zamjenjivati papirnati svijet, a sad se umiješao i u onaj televizijski. Eksplozija tehnoloških inovacija u posljednjih nekoliko godina radikalno je izmijenila medije, pa i njihovu svrhu a potvrđuje to i posljednja u nizu inovacija – 7. studenog s prikazivanjem kreće prva serija koja će se prikazivati isključivo na internetu – na Youtubeu i na Facebooku.

Riječ je o prvoj internetskoj seriji za tinejdžere na prostoru bivše Jugoslavije a nosi ime SamoKažem. U seriji koja će se prikazivati ponedjeljkom i četvrtkom u 22 sata pratit će se ljeto nekoliko djevojaka i mladića koji dolaze iz zemalja koje međusobno graniče, ali granice se nerado prelaze; iz zemalja čiji su službeni jezici različiti iako se njihovi stanovnici međusobno razumiju - čime je ispunjeno ljeto tih mladića i djevojaka može se pogledati u traileru.

Serija u režiji mlade beogradske redateljice Jelene Gavrilović nesumnjivo pomiče granice u korištenju novih medija i svakako predstavlja zanimljiv eksperiment. U svakom slučaju, nekima će biti zanimljivo pratiti epizodu, a nekima će biti zanimljivo s odmakom promatrati čitav projekt i pratiti kako će premještanje ovakvog tipa zabavnog programa utjecati na ulogu i aktivnost ciljane skupine, dakle tinejdžera, u virtualnim medijima i, budu li efekti loši, u kolikoj će to mjeri biti.

Skeptici će pomisliti da je riječ o još jednom instrumentu kojim se mladi pasiviziraju i vežu za kompjuterske ekrane trivijalnim sadržajem no, uskoro će se pokazati je li riječ o kvalitetnom projektu ili će spomenuti skeptici biti u pravu.