Nemaš posao? Ideš na sajam!

27_02_2012 / 17:27h
Nemaš posao? Ideš na sajam!

Sajam poslova će po peti put na jednom mjestu okupiti sve relevantne institucije tržišta rada, poslodavce i potencijalne djelatnike te im ponuditi informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja.

Sajam poslova koji će se 01. ožujka od 10 do 15 sati održati u hotelu Le Meridien Lav na jednom mjestu će okupiti sve relevantne institucije tržišta rada, poslodavce i potencijalne djelatnike te im ponuditi informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja.

Poslodavci će preko izložbenih pultova i multimedijskih prezentacija predstaviti sebe i svoje potrebe za stručnim kadrovima s neophodnim znanjima i vještinama, a nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja moći će direktno kontaktirati poslodavce te prezentirati sebe i svoje kompetencije kroz Upitnik za posloprimce.

Hrvatski zavod za zapošljavanje sajmove poslova organizira već pet godina, a ove godine će se od početka ožujka održati 22 sajma u 22 grada. Tako će se nakon Splita sajam održati 06. ožujka u Šibeniku, dva dana kasnije u Dubrovniku, 16. ožujka u Zadru... 

www.hzz.hr

Program Sajma poslova u Le Meridien Lav

10:00 – 16:00 Predstavljane poslodavaca na izložbenim pultovima

10:00 – 16:00 Program Moj izbor
Namijenjen učenicima, studentima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja koji razmišljaju o izboru ili promjeni zanimanja, a nudi informacije o obrazovanju, zanimanjima i zapošljavanju. Testiranjem sklonosti i interesa dobiva se odgovor o usmjeravanju svoje karijere.

11:00 – 13:00 Radionica: Vještine i njihova važnost za zapošljivost
Upoznavanje s neophodnošću cjeloživotnog učenja, razvijanju i unaprijeđeniju vještina kao okvira kompetencija u traženju posla.

11:00 – 14:00 Prezentacije poslodavaca iz hotelijersko – ugostiteljske djelatnosti

11:00 – 13:00 Demonstracija: Ugostiteljske vještine
Demonstracija stečenih znanja i vještina nezaposlenih osoba čije je obrazovanje sufinancirano od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 13:00 – 14:00 Prezentacija/okrugli stol: Mjere Aktivne politike zapošljavanja
Državne i ostale potpore u zapošljavanju i obrazovanju nezaposlenih osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i predstavljanje poticajnih mjera Vlade RH s ciljem prilagodbe potrebama tržišta rada.