Sabotage u Amfiteatru Doma mladih

16_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook
Sabotage u Amfiteatru Doma mladih

Prestava je ispunjena raznim poduhvatima i vizualno simulirajućim slikama, te kreira svijet gdje radnje postaju ples između napetosti i opuštenosti.

U Amfiteatru Doma mladih u ponedjeljak, 16.12., će se u 19 sati održati predstava Circus SaboKSabotage. Ulaz na predstavu je besplatan.

Sabotage predstavlja novu cirkusku discipline nazvanu Nest, koja kombinira više poznatih disciplina. Ispunjena je raznim poduhvatima i vizualno simulirajućim slikama, te kreira svijet gdje radnje postaju ples između napetosti i opuštenosti.
Predstava se bavi pitanjima roda zanemarujući individualizam kao pojam i pokazujući koliko smo svi jednaki. Na pozornici se nalaze dva tijela, muškarac i žena, ali samo jedan zajednički um bez roda.

Zastupljene discipline: vertikalno uže, cyr wheel, hand to hand, dance acrobatics, perch šipka, vješanje na kosi i Nest (struktura više užadi omotanih oko cyr wheel-a)

O umjetnicima
Kert Ridaste i Saana Leppänen dolaze iz susjednih zemalja, Estonije i Finske. Oboje su se počeli cirkusom baviti u ranim godinama u lokalnom cirkusu za djecu. Dok je Kert napredovao u pokretu i plesu i natjecao se u partnerskoj akrobatici u MAtsirkus-u, Saana se u Sorin Sirkus-u fokusirala na zračne discipline i izražavanje kroz kazalište. Putevi su im se isprepleli na DOCH sveucilištu u Stockholm-u gdje su oboje diplomirali 2018. .godine u disciplinama hand to hand, plesna akrobatika i vertikalno uže. Iako s različitom pozadinom, prepoznali su užitak u zajedničkom stvaranju. Odlučili su napraviti zajedničku predstavu u kojoj će gledatelji prepoznati grubost, ljepotu i krhost njihovih alata – vlastitih tijela.