Ružičasti album protiv raka dojke

07_10_2012 / 15:27h
Ružičasti album protiv raka dojke

Ružičasti ribon, simbol borbe protiv karcinoma dojke, na splitskoj Rivi je formiralo nekoliko stotina žena i - jedan muškarac (vidi album) :)

Ružičasta vrpca simbol je borbe protiv karcinoma dojke, mjesec listopad je posvećen borbi protiv ove najučestalije zloćudne bolesti u žena, a 7. listopada je proglašen Nacionalnim danom borbe protiv karcinom dojke. Sve je to bio povod da Klub žena liječenih na dojci SDŽ u subotu na splitskoj Rivi organizira snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana i osvijesti javnost, naročito žensku populaciju, o važnosti redovitih preventivnih pregleda i kliničkih pregleda dojke. Ružičasti ribon formiralo je nekoliko stotina žena i - jedan muškarac (vidi album) :)

- Poruka svim našim građankama: mamografija spašava život, kolonoskopija spašava život. Prema tome, otići na preglede, razgovarati o tome otvoreno u kući, u medijima jer nažalost u nekim segmentima našeg društva se o bolesti ne priča otvoreno - izjavio je Rajko Ostojić, Ministar zdravlja, na obilježavanju Dana ružičaste vrpce u Zagrebu.