Trodnevna romantika u Saloni

27_07_2015 / 21:41h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: A.B., arhiv/ilustracija
Trodnevna romantika u Saloni

Ovoga vikenda će se u Saloni održati niz besplatnih događanja - predstava, modna revija, koncert Ane Rucner, a posjetitelji će moći i razgledati antički lokalitet te pogledati sajam antičkih zanata. Osiguran je i besplatni prijevoz iz Splita.

Trodnevna manifestacija Romantika u Saloni ovoga vikenda na antički lokalitet donosi Večer rimskog teatra u petak, Večer antike u subotu te Večer Carice Plautile u nedjelju.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a za posjetitelje iz Splita je organiziran i besplatni prijevoz autobusom sa splitske rive (u blizini F-caffea), kao i povratak iz Salone.

Prve večeri manifestacije održat će se dramska predstava u izvedbi djece iz osnovne škole s područja grada Solina te glazbena točka u izvedbi mandolinistice Ivane Kenk Kalebić i gitarista Stipana Popovića. Organizirano će biti i noćno razgledavanje Salone uz pratnju rimskih vojnika i hostesa s bakljama. Polazak autobusa iz Splita je u 20.30h, a natrag se kreće u 22.30h s glavnog parkinga na ulazu u Salonu.

U subotu će se održati borbe gladijatora u izvedbi pulske udruge Spectacula Gladiatoria, uz nastup trbušne plesačice Devi Rani Najev, show s vatrom u izvedbi Elsie Angeles Novaković te nastup Solinskih bubamaraca. U predprostoru amfiteatra biti će postavljen sajam antičkih zanata koji će sadržavati prezentaciju antičkih obrta i zanata. Druge večeri je polazak autobusa iz Splita u 20.00h a povratak u 22.30 s parkinga ispred crkve Sv.Anastazije.

Posljednjeg dana manifestacije održat će se modna revija, koncert Ane Rucner, te sajam antičkih zanata. Autobus će iz Splita krenuti u 20.00h, a povratak je u 22.30h.

Više informacija potražite na linku.