Rock u Kaštelima - 6. put!

09_08_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: TMK / Press
Rock u Kaštelima - 6. put!

Ovog petka i subote,12. i 13. kolovoza, u Kaštel Lukšiću se održava festival Kaštelanske Rock Večeri, i to po 6. put, a među osam imena su i Sara Renar i M.O.R.T.

Šestu godinu zaredom volonterska udruga mladih Trokut mladih Kaštela organizira glazbeni festival Kaštelanske rock večeri (K.R.V.) a ove će se godine održati 12. i 13. kolovoza.

Prva je večer akustična i nastupit će Triggers (Zadar), Merkur (Kaštela) i Sara Renar (Zagreb). Druga, električna večer, rezervirana je za Dead Bubble Thing (Split), Orka (Kaštela), Media Stres (Čakovec), Sillycons (Rijeka) i M.O.R.T. (Sinj).

Festival je pokrenut s ciljem da se mladim, neafirmiranim autorskim bendovima pruži prilika da nastupe pred mnogobrojnom publikom, da predstave svoj rad, ali i da zasviraju s nekim od vodećih imena naše glazbene scene. Tako reći, festival je zamišljen kao odskočna daska koja će mladim i kreativnim glazbenicima pomoći da svoj rad, svoje djelo izvedu pred publikom. Istovremeno, cilj festivala je i publici grada Kaštela ponuditi kvalitetan program, festival za mlade od mladih. I s ponosom možemo reći da su Kaštelanske rock večeri već sada središnji ljetni događaj za sve mlade u našem gradu.

Do sada su na festivalu nastupili autorski bendovi ne samo iz Kaštela, Split i Trogira, nego iz cijele države, dok su prijave za nastup stizale iz svih susjednih država. Od većih imena na našim rock večerima nastupili su Elementa, Pero Defformero, L'Kok, Brkovi, Postolar Tripper, Manntra, Ti Ritu Piri Pip. I ove godine nastupit će bendovi iz Kaštela i Splita, ali i iz Zadra, Rijeke, Čakovca, Zagreba i Sinja. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.