Rezultati stipendija MZOS-a

11_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Rezultati stipendija MZOS-a

Na temelju javnog Natječaja dodijeljeno je 5174 novih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Na temelju provedenoga javnog Natječaja za dodjeljivanje minimalno 5 000 državnih stipendija Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje ukupno 5 174 novih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Na javni Natječaj za dodjelu državnih stipendija za 2016. godinu studenti su se prijavljivali elektroničkim obrascem te je u sustavu završeno ukupno 11 510 prijava u E kategoriji, u D1 bila je 341 završena prijava i u P 1 završena prijava. Ministarstvo je zaprimilo i urudžbiralo ukupno 9.736 prijava u E kategoriji, 243 prijave u D-1 kategoriji, 1 prijavu u P kategoriji i 18 prijava bez propisanih obrazaca.

Na temelju provedenoga Natječaja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je privremene rang-liste na temelju kojih dodjeljuje državne stipendije za 2016. godinu - 19 državnih stipendija u kategoriji D-1 - redoviti studenti koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih, 5.154 državnih stipendija u kategoriji E - redoviti studenti slabijega socijalno-ekonomskog statusa, 1 državna stipendija u kategoriji P - studenti s invaliditetom i studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Određeni broj prijava u D-1 i E kategoriji nije prihvaćen zbog neispunjavanja općih i posebnih uvjeta Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Mjesečni iznos državne stipendije je 1 200 kuna i isplaćivat će se retroaktivno za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Rok za žalbe i dopune natječaja je 8 dana, do 18. travnja, a žalba  se podnosi isključivo pismenim putem, na adresu MZOS-a.

Studenti uz pomoć web pregleda i tražilice po imenu i prezimenu, odnosno OIB-u mogu pronaći svoje mjesto na rang-listi za određene kategorije na mzos.hr.