Rezidencijalni boravak u Rijeci

22_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Risk Change
Rezidencijalni boravak u Rijeci

Završni program umjetničkog projekta Risk Change potiče izlazak izvan prostora Muzeja i snažniju interakciju sudionika i publike.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljuje javni poziv za umjetnike na rezidencijalni boravak u Rijeci u periodu između 6. veljače i 18. ožujka 2020., te razvoj umjetničkih prijedloga u formi predavanja, radionica i javnih intervencija.

Radi se o završnom programu projekta Risk Change kojim će se fokusirati na pokušaje utvrđivanja i prepoznavanja mehanizama koji pridonose održavanju povijesnih stereotipa i transformaciji kolonijalističkog nasljeđa u današnjici. 
Programom umjetnici izlaze izvan prostora Muzeja u alternativne prostore okupljanja, poput noćnih klubova, dvorišta, ulica… Ponašaju se poput protagonista iz pjesme Noć u provinciji Miroslava Krleže, prema kojoj je program i naslovljen, u nastojanju da izazovu snažniju interakciju sudionika i publike. 
Prijedlozi mogu biti lokalno ili internacionalno motivirani.
Minimalno trajanje rezidencijalnog boravka je 2 tjedna. Autorski honorar iznosi 10.000,00 HRK bruto (1.350,00 EUR), bez obzira radi li se o umjetničkom kolektivu ili samostalnom umjetniku, a MMSU snosi dodatne produkcijske troškove, te troškove putovanja i smještaja.

Javni poziv je otvoren do 15. prosinca 2019. Rezultati javnog poziva bit će objavljeni do 10. siječnja 2020., a selekciju prijavljenih prijedloga razmatrat će žiri u sljedećem sastavu: Jelena Androić, Ksenija Orelj i Marina Tkalčić.

Dodatne detalje i Upute za prijavitelje saznaj na linku.