Regius - za odličan kraj ljeta

30_08_2012 / 02:00h
Regius - za odličan kraj ljeta

Krajem kolovoza dođe i kraj navale festivalskih ponuda, no svojevrstan pozdrav ljetu bit će Regius festival! Kao i prošle godine, na jednom mjestu će okupiti ponajbolje bendove jugoistočne Europe...

Krajem kolovoza dođe i kraj navale festivalskih ponuda, no svojevrstan pozdrav ljetu bit će Regius festival! U svom drugom izdanju održat će se 07. i 08. rujna na gradskom kupalištu Jadrija nadomak Šibenika. Kao i prošle godine, na jednom mjestu će okupiti najbolje bendove jugoistočne Europe te posjetiteljima ponuditi kvalitetan alternativni glazbeni program.

Prvu večer nastupit će Marčelo s Filterima, mladi srpski raper poznat kao odličan tekstopisac i kritičar društva. Zatim će se na pozornicu popeti jedinstveni ska bend Antenat iz Zagreba, a nakon njih slijedi sastav koji je četiri puta proglašen najboljim makedonskim bendom - Superhiks iz Skopja. Zvijezde prve večeri su momci iz kultnog riječkog rock sastava Let 3, poznatog po provokativnim nastupima, a večer će zatvoriti slovenski DJ kolektiv Roots in session, jedan od najprepoznatljivijih DJ kolektiva u regiji.

Drugu večer nastupa popularni osječki rap dvojac Krankšvester, a slijede veseli Karlovčani Kawasaki 3p, proglašeni najboljim live izvođačima prošle godine. Zatim će svirati Atheist rap - novosadski punkeri koji su preko 20 godina na sceni, a vrhunac večeri bit će nastup Brkova, omiljenog zagrebačkog punk-folk benda. Festival će zaključiti tuzlanski DJ kolektiv Baga Sound, koji godinama promoviraju reggae i jungle kulturu na ovim prostorima

Cijena ulaznica u pretprodaji u šibenskim kafićima Domald i Castello je za dnevnu 60 kuna, a za festivalsku 90 kuna. Na ulazu će cijene biti 80 i 120 kuna.

regiusfestival.com