Regate pa Lighthouse Disco

30_04_2014 / 14:02h  |  Autor: I.Z.
Regate pa Lighthouse Disco

U Splitu će se održati trinaesta po redu međunarodna Regata sv. Duje, na megdan će opet izaći i veslačke legende Splita, Oxforda i Cambridga, a održat će se i Lighthouse Disco.

 U Splitu će se, 3. i 4. svibnja, održati trinaesta po redu međunarodna Regata sv. Duje, koja svake godine postaje sve masovnija pa će tako ove godine nastupiti čak 21 muška i 7 ženskih posada.

Osim sveučilišne regate, u petak 2. svibnja na regatnoj stazi u Spinutu održat će se prvenstvo splitskih fakulteta, dok će se u nedjelju 4. svibnja na splitskoj Rivi održati i revijalni dio natjecanja u kojem će na megdan izaći veslačke legende Splita, Oxforda i Cambridga. Na stazi dugoj 220 metara posjetitelji će moći vidjeti istinske velikane veslačkog sporta koji zajedno imaju preko 30 medalja sa olimpijskih igara i svjetskih prvenstava.

Ovogodišnja regata svakako će biti i u znaku veslačkog kluba Gusar. Klub je ove godine proslavio prvo stoljeće svog postojanja.  U svojoj dugoj povijesti Gusar je prošao od početaka na Matejuški, do izgradnje doma u Spinutu, prve zlatne medalje osmerca na europskom prvenstvu 1932., prvog hrvatskog olimpijskog zlata četverca iz Helsinkija 1952., nesretne eksplozije i razaranja klupskog doma 1992., pa do zadnjih uspjeha Boraske, Frankovića, Braće Skelin i mnogih drugih.

I ove će godine veliky party Lighthouse Disco popratiti sportsko natjecanje. Na Gatu Sv Nikole, ispred Lučke Kapetanije, na startu Utrke legendi bit će, kako najavljuju organizatori, odlične rasvjete i muzike, malo dekoracija i puno pozitivnih emocija.  Pozivnica za Lighthouse Disco može se uzeti u Info zoni, u kafićima Fro, Žbirac i Figa, te u info-uredima Turističke zajednice. PETAK 4.svibnja
21.00 - Svečana otvaranje regate - Galerija Meštrović

SUBOTA 3.svibnja
09.00 - Kvalifikacijske utrke fakulteta i sveučilišta
12.00 - Finalne utrke
21.00 - Veliki veslački party Lighthouse Disco – Gat sv. Nikole

NEDJELJA 4.svibnja
12.00h – Utrka legendi - Riva
13.15h – Dodjela medalja – Peristil