Revolucija u potrazi za cimerom!

26_09_2012 / 09:03h
Revolucija u potrazi za cimerom!

Kod traženja cimera putem običnih oglasnika, čak 67 % parova u roku od nekoliko mjeseci završi svoj suživot. Tim studenata razvio je sučelje koje studentima omogućava pronalazak idealnog cimera uspoređujući osobnosti, navike i način života...

Kod traženja cimera putem običnih oglasnika, čak 67 % parova u roku od nekoliko mjeseci završi svoj suživot, i to najčešće - u svađi. Upravo je ova činjenica dovela tim studenata do ideje o sučelju koje bi studentima omogućavalo pronalazak idealnog cimera uspoređujući osobnosti, navike i način života.

Idejni začetnici i voditelji projekta su Luka Roje i Antea Britvić, oboje studenti psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a pomoć pri realizaciji ove ideje pružio je i suradnički programerski tim studenata iz splitske Udruge mladih programera Dump, čineći tako ovaj projekt u punom smislu studentskim.

Nakon provedenog predistraživanja na više od stotinu hrvatskih studenata spoznali su ključne elemente stavova, osobina ličnosti i životnih navika koji su najvažnije karike odnosa među cimerima. U skladu s njima razvili su detaljan upitnik za čije je ispunjavanje potrebno najviše pola sata, koliko bi izdvojili i za pretraživanje oglasa, a dobiveni podaci se spremaju u bazu i nisu javno objavljeni već služe isključivo za uspoređivanje kompatibilnosti potencijalnih cimera.

Razvoj revolucionarnog Internet servisa možete pratit na fejsu, a uskoro će biti dostupan na - idealni-cimer.hr!