Upoznaj reciklažno dvorište

17_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Hans Braxmeier, Pixabay
Upoznaj reciklažno dvorište

Posjet će se održati u subotu 26. listopada, s polaskom u 9:00 sati, a za sve zainteresirane osigurani su prijevoz, obrok, piće i edukacijski materijali.

Posjeti reciklažno dvorište Peovica u Omišu i saznaj, između ostalog, kako se odgovorno odvaja otpad, kako se živi pored reciklažnog dvorišta, kako izgleda polupodzemni kontejner Molok i koje su njegove prednosti.
Posjet će se održati u subotu 26. listopada, s polaskom u 9:00 sati (sjeverna strana Kauflanda, Ravne Njive) i predviđenim povratkom na isto mjesto do 12:30 sati.
Za sve zainteresirane osigurani su prijevoz, obrok, piće i edukacijski materijali.
Prijavi se na izlet pozivom na 021/480-241 ili na e-adresu [email protected], najkasnije do 23. listopada.

Posjet reciklažnom dvorištu organizira stranka Pametno. - Na ovaj način želimo građanima pružiti priliku za upoznavanje s održivim sustavom gospodarenja otpadom i otkloniti strahove od života u blizini reciklažnog dvorišta, jer kad je ono uređeno prema pravilima struke nema neugodnih mirisa i štetnih emisija u okoliš - rekla je Kristina Vidan, Predsjednica splitskog ogranka stranke Pametno i gradska vijećnica.

- Nakon Omiša planiran je odlazak do privremenog reciklažnog dvorišta 'Karepovac' u Splitu, kako bi uvidom u stanje na terenu građani stekli predodžbu o neadekvatnom i lošem načinu na koji 'Čistoća' gospodari otpadom. Naime, smisao održivog sustava gospodarenja otpadom je da višu cijenu plaćaju oni koji proizvode više miješanog komunalnog otpada, a taj smisao je 'Čistoća' u Splitu potpuno izigrala jer građanima nije dodijelila kontejnere za koje osobno odgovaraju. Na taj način svi odlažu svugdje i svi plaćaju tri odvoza - i oni koji odvajaju i oni koji proizvode količinu smeća za četiri ili pet odvoza otpada. Stoga ne čudi da u Splitu možemo svakodnevno vidjeti neuredne, prepunjene kontejnere iz kojih se širi nepodnošljivi smrad, kao ni poražavajući rezultat u odvajanju otpada za 2018., koji za Grad Split iznosi bijednih 2,39% od predviđenih 33,4%. - zaključila je Vidan.