Razvod braka u Zoni

22_04_2014 / 12:19h  |  Autor: I.Z.
Razvod braka u Zoni

Statistike pokazuju da se sve više bračnih drugova odlučuje na razvod braka. To teško životno razdoblje dodatno kompliciraju pravna pitanja, a predavanje Razvod braka pomoći će upravo u takvim neželjenim situacijama.

Statistike pokazuju da se sve više bračnih drugova odlučuje na razvod braka. To teško životno razdoblje dodatno kompliciraju pravna pitanja a traženje odgovora često ometa strah od reakcije okoline. Predavanje Razvod braka koje će održati u četvrtak (24. 4.) u 16 sati u Info zoni pomoći će upravo u takvim neželjenim situacijama. 

Tko i kako pokreće postupak, koliki su troškovi, koja je potrebna dokumentacija, trebaju li oba partnera biti suglasna oko razvoda, tko odlučuje s kim će živjeti djeca, kako se dijeli imovina i koja je uloga Centra za socijalnu skrb – tek su neka od pitanja na koja će mlada pravnica odgovoriti u četvrtak u Info zoni.

Podaci Državnog zavoda za statistiku kažu da u Hrvatskoj propadne gotovo svako treći brak, da se u najvećem broju slučajeva muškarci i žene u Hrvatskoj razvode u dobi od 30 do 39 godina života te da je najveći broj lani razvedenih u braku izdržao između deset i četrnaest godina. Splitsko-dalmatinska županija 2012. godine bila je na čelu dalmatinskih županija i treća u Hrvatskoj po broju neuspjelih brakova.