Ravnatelji protiv korupcije

02_12_2013 / 10:45h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: fso
Ravnatelji protiv korupcije

Troje ravnatelja splitskih srednjih škola sudjelovalo je, posredstvom Info zone, na antikorupcijskom treningu na kojem su se se, između ostalog, predstavili i preliminarni rezultati provedenog istraživanja o percepciji korupcije u srednjim školama.

Troje ravnatelja splitskih srednjih škola - Ksenija Meštrov iz Ekonomsko-birotehničke škole, Marijan Puljiz iz 1. gimnazije te Mirjana Kurtović iz Zdravstvene škole - posredstvom Info zone, sudjelovalo je prošlog tjedna na antikorupcijskom treningu koji se od 26. do 29. studenog održavao u Mariji Bistrici.

Trening je na jednom mjestu okupio međunarodne stručnjake i stručnjakinje, predstavnike lokalnih vlasti zaduženih za obrazovanje, predstavnike organizacija civilnog društva te ravnatelje iz Grada Zagreba, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske i Osječko-baranjska županije. U programu su se, između ostalog, predstavili i preliminarni rezultati provedenog istraživanja o percepciji korupcije u srednjim školama te razmotrile mogućnosti suradnje u potpori obrazovnom sustavu u borbi protiv korupcije. Svi sudionici su trening ocijenili pozitivnim i korisnim za njihov daljnji rad.

Trening se održao u sklopu projekta Obrazovanje protiv korupcije kojem je cilj pojačati utjecaj organizacija civilnog društva na identifikaciju, implementaciju, podršku i razvoj antikorupcijskih politika i praksi u obrazovnom sustavu. Projekt provodi Forum za slobodu odgoja u partnerstvu s Network of Education Policy Centres, Agencijom lokalne demokracije iz Osijeka, Agencijom lokalne demokracije iz Siska i Info zonom iz Splita te je financiran sredstvima Europske unije i sufinanciran sredstvima Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.