RasPRAVA uključuje mlade

02_08_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
RasPRAVA uključuje mlade

S provedbom je započeo projekt "RasPRAVA - dijalog o socijalnim pravima mladih" kojeg provodi HDD, u partnerstvu sa Info zonom i još četiri udruge. Cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno uključivanje u dijalog o socijalnim pravima na lokalnoj razini.

U kolovozu je s provedbom započeo projekt "RasPRAVA - dijalog o socijalnim pravima mladih" kojeg provodi Hrvatsko debatno društvo, u partnerstvu sa Info zonom i još četiri udruge iz Hrvatske, a financira ga Europska unija kroz Erasmus+ program u iznosu od 38.361,00 eura.

Cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno uključivanje u dijalog o socijalnim pravima na lokalnoj razini. Kroz projektne aktivnosti otvoriti će se prostor za povezivanje mladih i donosioca odluka, osnažiti mlade lidere za rad s mladima te izraditi preporuka za inkluzivnije lokalne politike za mlade.

Uz Info zonu, partneri na projektu su i Mreža mladih Hrvatske, Udruga IKS iz Petrinje, Udruga ZUM iu Pule te Udruga mladih Ilok „Volja“. Kao suradnici u projektu sudjeluju i predstavnici i predstavnice jedinica lokalnih samouprava i to Grada Zagreba, Grada Splita, Grada Petrinje, Grada Pule i Grada Iloka.
Više informacija o projektu dostupno je na web stranicama Hrvatskog debatnog društva.