Rally bake bi još vozile...

29_04_2013 / 15:44h
Rally bake bi još vozile...

Rado su se prisjetile prvih automobila koje su nabrijavale za vožnju, smiješnih i napetih trenutaka, te nekih koji bi mogli parirati dobrom akcijskom filmu... Poslušajte razgovor!

Rođene su četrdesetih, u vrijeme drugih državnih granica, rodnih uloga, druge glazbe i hobija. Prošle su Jugoslaviju, a poslije i Hrvatsku uzduž i poprijeko, nerijetko velikim brzinama. Benzin im je, kako kažu, u krvi od malih nogu, a danas iza sebe imaju pregršt sjajnih uspomena i pehara koje nemaju više gdje slagati.

Smiljka Pavić - Seka i Gorenka Ninčević - Gore, žarile su i palile te iza sebe ostavljale trag, kako automobilskih guma, tako i onaj trajniji, urezan u povijest ženskog sporta, preciznije – ženskih rally utrka.

Rado su se prisjetile prvih automobila koje su nabrijavale za vožnju, smiješnih i napetih trenutaka, te nekih koji bi mogli parirati dobrom akcijskom filmu. Polagale su testove preciznosti, točnosti i brzine kojih bi se posramio sav muški rod, a i danas bi rado lomile čoše, Seka za volanom, a Gora do nje s ucrtanom kartom i ciljem. Poslušajte razgovor!