Radite li na uključivanju mladih u procese donošenja odluka? Ovo događanje ne smijete propustiti!

03_10_2023 / 08:44h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Radite li na uključivanju mladih u procese donošenja odluka? Ovo događanje ne smijete propustiti!

U Zagrebu, ali i online putem platforme Zoom.

U posljednjih godinu dana izmijenjen je i dopunjen Zakon o savjetima mladih i proveden projekt "Savjeti mladih - kako dalje?". Završno događanje projekta održat će se 13. listopada i jedinstvena je prilika za upoznavanje rezultata istraživanja o savjetima mladih, a predstavit će se i priručnik za kvalitetniji rad savjeta mladih u kojem su primijenjena i norveška iskustva.

- U sklopu projekta, zajedno s partnerima, proveli smo istraživanje o iskustvima, stanju i potrebama savjeta mladih u Hrvatskoj, prvom ikad takve vrste. Primjenjujući rezultate istraživanja, aktivno smo se uključili u proces izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih. Također, u suradnji s predstavnicima gradova i savjeta mladih producirali smo priručnik koji na više od 60 stranica donosi korisne informacije, upute i materijale za kvalitetan rad savjeta mladih. U kreiranju priručnika primijenili smo i norveška iskustava, a aktivni članovi savjeta mladih s projektnim timom posjetili su projektne partnere u Norveškoj. Događanje koje organiziramo idealna je prilika da se zainteresirani upoznaju s priručnikom i kreiranim alatima, ali i rezultatima istraživanja i norveškim iskustavima uključivanja mladih - poziva Antonia Kuzmanić iz Info zone.

Završno događanje okupit će predstavnike i predstavnice savjeta mladih, općina, gradova, županija te udruga mladih i za mlade. Održat će se u petak, 13. listopada, od 10 do 12 sati u Zagrebu, u hotelu Diplomat, ali i online putem platforme Zoom. Online prijavnica dostupna je na kakodalje.hr.

Projekt "Savjeti mladih - kako dalje?" u partnerstvu provode norveška Općina Lindesnes, Udruga "Delta", Udruga gradova u Republici Hrvatskoj te Info zona kao nositelj projekta. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.