Radionice Plavog pozorišta

03_06_2015 / 10:41h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Plavo pozorište
Radionice Plavog pozorišta

Dva otvorena tjedna Plavog pozorišta održavat će se od 19. srpnja do 1. kolovoza a edukacija je namijenjena mladima koji se žele upoznati sa suvremenim kazalištem.

Dva otvorena tjedna beogradskog Plavog pozorišta održavat će se od 19. srpnja do 1. kolovoza a edukacija je namijenjena mladima koji se žele upoznati sa suvremenim kazalištem.

Sudionici će učiti prateći način rada Plavog pozorišta na edukaciji u području glume i režije, u teorijskom, ali najviše u praktičnom smislu, putem niza kreativnih vježbi i zadataka. Cilj je programa ponuditi mladima, htjeli se oni baviti kazalištem profesionalno ili ne htjeli, viziju tearea kao mjesta komunikacije, samoistraživanja i prostora otvorenog uma.

Od 20. do 24. srpnja održat će se radionica Ples sećanja, u vodstvu Maše Jelić, a sastojat će se od upoznavanja polaznika s osnovnim principima glumačkog rada u laboratorijskom kazalištu (dnevni rad glumca; rad sa muzikom, songom, tekstom, rekvizitom i muzičkim instrumentima; principi odabira tematskog okvira rada; team building vježbe).

Od 29. do 31. srpnja održat će se radionica Od sebe ka teatru, koju vodi redatelj Nenad Čolić. Polaznici će se upoznati s ideološkim principima rada, između ostalog i putem niza vježbi čiji je cilj istražživanje dodirne točke između kazališta i rituala.

Plavo pozorište postoji od 1995. godine i od osnutka njeguje edukaciju mladih ljudi koja se, kao i cjelokupni rad Plavog pozorišta, oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora kazališta 20. stoljeća.

Više informacija potražiti ovdje.