Radionica, učionica, istraživanje

21_12_2015 / 14:39h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Muzej Grada Kaštela
Radionica, učionica, istraživanje

Pedagoški odjel Muzeja Grada Kaštela pripremio je besplatnu radionicu lijevanja gipsa, učionicu i istraživanje ville rustice.

Pedagoški odjel Muzeja Grada Kaštela pripremio je besplatnu radionicu lijevanja gipsa, učionicu i istraživanje ville rustice.

Edukativna muzejska akcija Lijeva se gips, bronca, zlato... održat će se u prostoru Muzeja u Kaštel Lukšiću. Edukacija je namijenjena djeci i mladima tijekom i nakon zimskih školskih praznika. Autori i voditelji muzejskih radionica Lijeva se gips, bronca, zlato... su Mario Klaić i Sanja Jaman. Radionice su predviđene u terminima: 28., 29. i 30. prosinca 2015. godine i 7., 8., 20., 21. i 29. siječnja 2016. godine. Polaznici likovne radionice-ljevaonice trebaju sa sobom donijeti 1 kg gipsa. Oni će, kao i kipar Marin Studin, odliti njegov reljef. Polaznike će čekati kalup, a kada odliju reljef, moći će ga ponijeti kući za uspomenu. Radionica je predviđena za uzrast od 12 do 18 godina.

Za one koji ne bi htjeli prljati ruke gipsom pripremljena je Učionica u muzejskoj radionici, a moći će pogledati i izložbu Marina Studina te uz Kaštilkovu zabavnu pitalicu naučiti više o Studinu i njegovim djelima. Učionica je predviđena za zrast od 8 do 15 godina.

Projekt je predviđen u sklopu trajanja izložbe Muzeja Grada Kaštela Marin Studin - simultani kodovi autorice Mirele Duvnjak i 6. akcije JUUU-HUUU! Praznici su, idemo u muzeje!

Osim toga, kustosica Ada Danek vodit će istraživanje ville rustice na kaštelanskom području, a na prijavu su pozvani svi, bez obzira na dob. Istraživanje će se održavati 4., 5., i 11. siječnja 2016. godine.

Za sudjelovanje na besplatnim muzejskim radionicama potrebno je prijaviti se, u vremenu od 9 do 15 sati, na iduće brojeve telefona: 021 260 254 (Muzej Grada Kaštela, Vitturi, Kaštel Lukšić) ili 021 224 221 (Muzej Grada Kaštela, Nadbiskupijski kaštel (Podvorje), Kaštel Sućurac).