Pokreni svoju stop animaciju

22_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Pokreni svoju stop animaciju

Otvorene su prijave za besplatnu radionicu stop animacije u Klubu Zona. Stop animacija je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekt izgledao kao da se sam kreće.

Na klubzona.net otvorene su prijave za besplatnu radionicu stop animacije. Trodnevna radionica održavat će se nedjeljom, od 1. do 15. prosinca, od 10 do 13 sati u Klubu Zona.

- Stop animacija je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekt izgledao kao da se sam kreće. Između svakog snimljenog kadra objekt se pomalo pomiče, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao jedna cjelina. Animirati se može bilo što, dijelovi tijela, osobe, figurice, crteži, svakodnevni predmeti. Kroz tri trosatne radionice sudionici će naučiti osnove stop animacije te korištenjem različitih materijala naučeno primijeniti u osmišljavanju, snimanju i montiranju kratkometražnog filma u ovoj tehnici. Voditeljica radionice, inače studentica Umjetničke akademije u Splitu ima bogato iskustvo rada u tehnici stop animacije - objašnjava Milena Ćićerić iz udruge Metonimija, organizatora radionice, napominjući da će sudionici na raspolaganju imati svu potrebnu opremu za rad.

Udruga Metonimija radionicu realizira u sklopu projekta STop kojeg financira Grad Split.