Radionica o dječjem radu

10_12_2015 / 21:53h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mate Žaja
Radionica o dječjem radu

Na radionici o problematici dječjeg rada sudionici će učiti o problemu dječjeg rada u zemljama trećeg svijeta, ali i osvijestiti činjenicu da su obrazovanje i znanje privilegija. Udruga ANTROPOP radionicu će održati 19. 12. u Info zoni.

Na radionici o problematici dječjeg rada sudionici će učiti o problemu dječjeg rada u zemljama trećeg svijeta, ali i osvijestiti činjenicu da su obrazovanje i znanje privilegija koju mnoga djeca i mladi diljem svijeta nemaju. Radionica je prilagođena učenicima viših razreda osnovne škole i održat će se u Info zoni u subotu, 19. prosinca, od 10 sati, a prijave su otvorene na infozona.hr/prijava.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

- U interaktivnom radu sudionici će osvijestiti ljudska prava i odgovornosti koju ona nose, s naglaskom na prava vezana uz dječji rad. Također će razviti senzibilitet i osjećaj solidarnosti te bolje razumjeti principe funkcioniranja globalne ekonomije - najavile su voditeljice radionice Petra Valovičić i Dijana Šabić, članice udruge mladih etnologa i antropologa ANTROPOP.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.