Radionica pisanja projekata

29_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Klub mladih Split
Radionica pisanja projekata

Edukacijom o pripremi i pisanju Erasmus+ KA1 projekata koju organizira Klub mladih Split 5. travnja 2018. nikad lakše do prijave na projekte mobilnosti pojedinaca. Rok za prijavu je 1. travnja.

Ususret roku za natječaj u sklopu prijava Erasmus+ projekata, Klub mladih Split u suradnji s Odredom izviđača primoraca "Posejdon" organizira besplatnu edukaciju o pripremi i pisanju Erasmus+ KA1 projekata za članove udruga mladih i za mlade. Predavanje će voditi youth worker Igor Spetič s dugogodišnjim iskustvom u apliciranju i provedbi Erasmus+ projekata u prostorijama Kluba mladih Split, Ruđera Boškovića 20/II, 5. travnja 2018. s početkom u 18 sati.

Edukacija je namijenjena članovima udruga u Splitu i okolici, a zbog ograničenosti prostora mogu se prijaviti i sudjelovati najviše dvije osobe iz iste organizacije. Prijava je obavezna i vrši se putem online obrasca do 1. travnja 2018. godine: https://goo.gl/forms/I24Fwdq0Nio5BpTp2

Natječaji za Erasmus+ KA1 projekte otvaraju se čak tri puta godišnje, a u 2017. godini slobodna sredstva za sufinanciranje tih projekata iznosila su 394.302,25 EUR.

S obzirom da KA1 projekti obuhvaćaju cijelu paletu mobilnosti u svrhu učenja za pojedince koja se odnosi na: razmjene mladih, europsku volontersku službu i mobilnost osoba uključenih u rad s mladima, svakako su jedna od bitnijih ključnih aktivnosti za osobe koje rade s mladima. Prijave na trenutni natječaj su otvorene do 26. travnja 2018.

Erasmus+ program teži jačanju kvalitete rada s mladima i neformalnog učenja za mlade osobe u Europi. Mladim osobama nudi mogućnosti mobilnosti u svrhu učenja diljem Europe i izvan nje, a mladima i osobama koje rade s mladima mogućnosti razvijanja svojih interpersonalnih vještina, kao i povećanje zapošljivosti kroz različite oblike suradnje, osposobljavanja i umrežavanja unutar i izvan Europe.