Radionica kreativnog sempliranja

23_11_2022  |  Autor: I.Z.
Radionica kreativnog sempliranja

ijekom dvodnevne radionice Luka Barbić će mladim kreativcima pružiti osnovna znanja oblikovanja zvuka koristeći sempler: naučiti polaznike koristiti sempler.

Desk Kreativna Europe - Kultura u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split organiziraju radionicu kreativnog sempliranja koju vodi glazbenik, glazbeni producent i umjetnik Luka Barbić.

Radionica je namijenjena mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti: mladim glazbenicima, filmašima i umjetnicima koji su na početku svoje karijere. Tijekom dvodnevne radionice Luka Barbić će mladim kreativcima pružiti osnovna znanja oblikovanja zvuka koristeći sempler: naučiti polaznike koristiti sempler, kreirati vlastite elektroničke zvukove, te ili stvoriti kompoziciju iz snimljenih materijala i semplova ili pak namjenski oblikovati zvuk. Zahvaljujući svojem tri desetljeća dugom glazbeničkom i producentskom iskustvu, kao i svojim pedagoškim vještinama, Luka Barbić će mladim polaznicima pružiti alate za kreativno glazbeno izražavanje u području sempliranja, elektroničkog zvuka i glazbene produkcije. Radionica nastoji osnažiti nadolazeće mlade glazbenike i umjetnike te im direktnim prijenosom znanja osigurati vještine potrebne za daljnji rad i glazbeno izražavanje.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a preduvjet za prijavu je osnovno znanje rada u Ableton Live softveru te posjedovanje laptopa s instaliranim Ableton Liveom i slušalica.

Broj polaznika/ca je ograničen, a za prijavu je potrebno poslati kratki životopis s istaknutim eventualnim dosadašnjim glazbenim iskustvom te nekoliko rečenica motivacije za sudjelovanje.

Prijavu je dostupna na poveznici i potrebno ju je ispuniti najkasnije do srijede 30. studenoga 2022. u 14:00 sati.

Radionica se održava 6. i 7. prosinca 2022. u prostoru Razred u Domu mladih u Splitu.

Svestrani splitski umjetnik, Luka Barbić je po struci diplomirani slikar, a po vokaciji glazbenik skladatelj i producent koji se glazbom bavi puna tri desetljeće. Osim bogatog autorskog i izvođačkom iskustva u grupi TBF, Barbić autorski potpisuje glazbu za niz kazališnih predstava i filmova te je osnivač i član splitskog dvojca Banana Zvuk. Radio je kao radijski glazbeni urednik; svoj je umjetnički rad predstavljao na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu; dobitnik je brojnih nagrada za glazbeno stvaralaštvo, a 2022. godine završava studij audio inženjeringa i produkcije elektroničke glazbe na United Pop akademiji.