Radionica kazališta potlačenih

22_10_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Queer Sport Split
Radionica kazališta potlačenih

Queer Sport Split poziva mlade aktiviste/ice da se prijave na radionicu kazališta potlačenih, intenzivni trening forum kazališta koje daje glas marginaliziranim skupinama. Prva faza treninga održat će se od 4. do 13. prosinca 2018. godine u Češkoj, nakon čega slijedi tromjesečna faza angažmana kod kuće te druga faza treninga predviđena za 19. do 27. ožujka 2019. koja se održava u Slovačkoj.

Queer Sport Split poziva mlade aktiviste/ice da se prijave na radionicu kazališta potlačenih koja se organizira kao program razmjene mladih Erasmus+ u Češkoj i Slovačkoj.

Kraljice teatra potlačenih intenzivni je trening forum kazališta koje daje glas marginaliziranim skupinama. Trening je fokusiran na LGBTIQ+ probleme te se održava kroz dva ciklusa. Kroz ovaj tip kazališta glumci/e otkrivaju problem i pozivaju publiku da zajednički pronađu riješenje. Kazališno iskustvo nije potrebno za sudjelovanje, ali interes i iskustvo u području edukacije o ljudskim pravima je poželjno. Trening vodi Martina Čurdová koja je kazalište potlačenih studirala u Centre Cívic u Barceloni te u Centro do Teatro do Oprimido u Rio de
Janeiro, gdje je i postala certificirani trener ove metode, ali i radila sa marginaliziranim zajednicama u Španjolskoj i Južnoj Americi.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 7. studenog na sljedećem linku - PRIJAVE. Detaljni opis programa može se pogledati na ovom linku - QOTO. Prva faza treninga održat će se od 4. do 13. prosinca 2018. godine u Velké Pavlovice, Češka, nakon čega slijedi tromjesečna faza angažmana kod kuće te druga faza treninga predviđena za 19. do 27. ožujka 2019. koja se održava u Modra, Slovačka.

Program radionica provodi udruga Saplinq iz Slovačke kroz program Erasmus+: Youth in Action. Partner projektu u Hrvatskoj je Queer Sport Split. Za sudionike koji se prijave preko Queer Sport Splita trening je besplatan, tj. mogu označiti da traže oslobađanje od troška participacije za trening. Više info na mail [email protected].