Nauči čitati film

11_10_2015 / 20:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Erik Lončar
Nauči čitati film

U Info zoni počinje besplatna radionica filmske analize! U deset dvosatnih predavanja mladi redatelj Erik Lončar polaznicima će prenijeti temeljna znanja metodologije filmske analize i naučiti ih osnovne filmske pojmove.

U Info zoni od 19. listopada počinje radionica filmske analize na kojoj će ljubitelji filma otkriti kako iščitavati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene na infozona.hr/prijava.

>> Najavi dolazak na Facebooku
>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

U deset dvosatnih predavanja, ponedjeljkom u 20 sati, mladi redatelj Erik Lončar polaznicima će prenijeti temeljna znanja metodologije filmske analize i naučiti ih osnovne filmske pojmove. Polaznici radionice dobit će priliku i sudjelovati u Filmskom klubu te pisati analize koje će se objavljivati na internetu i u tiskanom izdanju.

- Imaš priliku promijeniti pogled na filmove te čak i one najdosadnije doživjeti na sasvim nov način. Shvatit ćeš zašto je Django Unchained loš film, a Napad rajčica ubojica zapravo dobar film - poručuje Erik koji je, između ostalog, uz Filmski klub u Info zoni vodio i nekoliko radionica iz područja filmske umjetnosti te pisao filmske analize za portal infozona.hr.