Radionica: dizajn, žig, brend

11_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: unist.hr
Radionica: dizajn, žig, brend

Besplatna radionica Dizajn i žig u službi stvaranja brenda održava se u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici 12. travnja.

Nakon održane prve radionice Od ideje do patenta u okviru Mjeseca intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Splitu, u utorak 12. travnja, održat će se druga radionica Dizajn i žig u službi stvaranja brenda. Predavač će biti priznati stručnjak za intelektualno vlasništvo Mladen Vukmir, hrvatski i europski patentni zastupnik i zastupnik za žigove, koji će pričati o industrijskom dizajnu i žigu - trademarku, važnosti istih u poslovanju, razvoju identiteta proizvoda, stvaranju brenda i sl.

Radionica će se održati u velikoj dvorani Sveučilišne knjižnice na 2. katu sjeverne zgrade s početkom u 11 sati, a namijenjena je poduzetnicima, istraživačima, studentima, ali i široj zainteresiranoj populaciji.

Više informacija o predavaču i sadržaju radionice mogu se pročitati u programu, a za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavnicu.

Mjesec intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Splitu tijekom travnja organizira Ured za transfer tehnologije uz podršku Europske poduzetničke mreže i Europskog IPR Helpdeska s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti i ulozi intelektualnog vlasništva u poslovanju i svakodnevnom životu, kao i njegove uloge u poticanju kreativnosti i inovativnosti.

Do kraja mjeseca održati će se još dvije radionice Poticanje kreativnosti i stvaralaštva kroz autorska i srodna prava koja će se održati 19. travnja u 13 sati u sklopu Festivala znanosti te radionica Svjetski dan intelektualnog vlasništva koja se održava 26. travnja s početkom u 12 sati.