Radionica analogne fotografije

07_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Klub mladih Split / Press
Radionica analogne fotografije

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. Radionica će se održati 19. do 21. travnja. Broj polaznika/ica je ograničen. Sav materijal bit će osiguran.

Klub mladih Split organizira besplatnu trodnevnu radionicu analogne fotografije. Radionica će se održati 19. do 21. travnja od 20 do 21.30 h u prostorijama Kluba mladih Split, te će biti podijeljena na 3 dijela, koji simbolično reprezentiraju fotoaparat, negativ i print.

Na početku svakog predavanja održat će se prezentacija, a zatim praktični dio. Voditelj radionica je Ivan Rajčić, koji se nekoliko godina amaterski bavi analognom fotografijom.

19.4. će se više teorijski bazirati na sistemu rada fotografskog alata, povijest i njegove dijelove te utjecaj svjetla. Na kraju će sudionici imati priliku fotografirati rolleiflexom iz 1938. godine.

20.4. nakon kratkog uvoda u fotografski film i razvijanje, negativ od prijašnjeg dana sudionici će zajedno razviti i ostaviti sušiti u prostorima Kluba.

21.4. će se također održati kratko predavanje, zatim će se gasiti svjetla i upaliti crvenu lampu za dojam tamne komore. S vlastoručno razvijenog negativa od dana ranije - sudionici će izrađivati fotografije i kao uspomenu ih odnijeti kući.

Potrebno je imati osnovno znanje o fotografiji te želju za sudjelovanjem i izradom vlastitih fotografija. Sav materijal bit će osiguran.

Broj polaznika/ica je ograničen. Radionice su besplatne. Prijave su obvezne, a možete ih slati na [email protected]. Prijava mora sadržavati ime i prezime te razlog zašto se prijavljujete.

Za više informacija možete se javiti na e-mail Kluba mladih.