Radio na cesti

03_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: KLFM
Radio na cesti

KLFM ponovno izlazi na cestu. Još jedno izdanje Radija na cesti održat će se u subotu, 5. svibnja, od 18 sati na Trgu ispred Doma Mladih. U slučaju vremenskih neprilika, svirka se prebacuje u Klub Kocku.

KLFM ponovno izbacuje radio na cestu. Ove subote, 5. svibnja, na Trgu pred Domom Mladih moći ćete uživati u izvrsnoj glazbi, a u slučaju da vremenske (ne)prilike budu stvarale probleme, sve će se preseliti u Kocku.

Osim glazbe imat ćete priliku nabaviti nove, limited edition - Radio na Cesti majice i torbe uz, naravno, osvježeni preostali merch. Donacijom dobijete na poklon majicu, torbu, nalju, . . . i tako direktno (p)održavate KLFM - radio u zajednici.

Program

18:00
KLFM SoundCheckSystem
Radio crew provjerava opremu. Glazbeni intro.

19:00
Waitapu / ČK / psycho dub
Iza čakovečkih dubera Waitapu su nastupi na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub, Tides of Youth, Reunited i drugim festivalima, gostovanja u Berlinu, Francuskoj, Austriji, Sloveniji, te u mnogobrojnim hrvatskim gradovima i klubovima.

Album Bassonic lodge (EP) objavili su za francusku izdavačku kuću Fresh Poulp records, a pojavili su se na internacionalnoj Dub Tentacles kompilaciji i na dvostrukom albumu Seasplash ritam (PDV records). Nedavno je izašao dugo očekivani vinil 'Hortus' koji je odmah po izlasku pokupio odlične reakcije publike i kritike.

20:00
No Mozzart / ZG / Progressive / Post Rock / Experimental / Post Classical / Tribal
Bend čine tri uspješna glazbenika iz Zagreba okupljenih oko prvog lo-fi/elektroakustičkog projekta kojeg je započeo Zoran Vujanović, poznat po svemirskom rock bendu "Pars Petrosa" i živom electro bendu "Tannu Tuwa".

21:00
BILK / ZG / Electronica / Breakbeat / Drum & Bass / IDM
BILK je osnovan u Zagrebu 1999. Prvi album “This BILK is radioactive”, koji je izvrsno dočekan od strane kritike i publike, izdali su 2006. godine. Publika ih je imala prilike čuti po klubovima diljem Europe kao i na najvećim festivalima (Sziget, Exit, Seasplash, INmusic…). Uskoro im izlazi drugi album Quantum Status. BILK čine Edi Grubišić Cipal (bubanj), Tin Oberman (sintesajzeri, vokal, Ableton) i Luka Vrbanić (bas, vokal, Ableton).

22:00
ESC Life / ZG / bar core / billiard wave / post indie something
ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Kritika i publika zvuk benda često povezuje s očitim utjecajem indie rock scene osamdesetih i devedesetih godina - od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker Du, Dinosaur Jr. pa do aktualnih The Hold Steady i Yuck.
Pozornicu su dijelili s Grantom Hartom (Husker du, Nova Mob), Sebadoh, Chumped i Beach Slang. Prvi album „Access All Areas“ im je izašao u svibnju 2015. godine. U jesen 2017. bend je objavio split 7“ vinil s austrijskim bendom Remedy, a paralelno radi na materijalu za drugi album koji je najavljen za ovu godinu.

23:30 - 06:00
KLFM SoundSystem @ Klub Kocka
Upad/radio donacije: 20 kn (free upad za one koji su donirali, dobili radio merch poklone na platou).

Live streaming od 18:00 do 23:00 na klfm.org.

Više informacija na Facebook stranici događaja.

Program realiziramo četvrtu godinu, uz pomoć mreže udruga Clubture, Platforme doma mladih i K.U.M.a, te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Autor vizualnog identiteta: Saša Pocrnić