Putuj i uči o povijesti

24_01_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Flickr
Putuj i uči o povijesti

Edukativni projekt In Between održat će se u Varšavi, a cilj mu je unapređivanje znanja mladih Europljanja o povijesti srednjoistočne Europe u 20. stoljeću. Na prijavu su pozvani mladi u dobi od 18 do 25.

Edukativni projekt In Between? koji se sastoji od radionica i studijskih posjeta u četiri europske regije održat će se u Varšavi od 31. ožujka do 10. travnja 2016. Cilj projekta jest unapređivanje znanja mladih Europljana o povijesnim događanjima u srednjoistočnoj Europi tijekom 20. stoljeća. Projekt organizira Europska mreža sjećanja i solidarnosti (European Network of Rememberance and Solidarity).

Sudionici će na radionicama imati priliku naučiti osnove digitalizirane fotografije i metode prikupljanja izvještaja, a vodit će ih stručnjaci iz područja novije povijesti i antropologije. Po završetku radionica sudionici će u grupama od 6 ljudi otputovati na studijski posjet u trajanju od tjedan dana. Svaka grupa posjetit će jednu od povijesnih regija srednjoistočne Europe: Bukovina (Rumunjska), Lubusko (Poljska), Banska Bistrica (Slovačka) i Transilvanija (Rumunjska). Studijski posjeti rezultirat će snimanjem intervjua i audio-vizualnih dokumenata koji odražavaju prošlost određene regije. Završna konferencija projekta In Between održat će se pri kraju 2016. godine.

Projekt je namijenjen mladima u dobi od 18 do 25 godina, koji su zainteresirani za povijest, povijest umjetnosti, kulturnu antropologiju i vizualnu umjetnost.

Organizatori će pokriti troškove smještaja, putovanja od Varšave do jedne od povijesnih regija i troškove povratka kući. Sudionici će sami snositi troškove putovanja na edukaciju u Varšavi.

Svi zainteresirani mogu ispuniti aplikaciju za prijavu i pročitati više informacija o projektu na stranici organizacije.

Rok za prijavu: 5. veljače 2016.