Putuj i nauči upravljati emocijama

05_04_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pixabay.com/ BrendanPark
Putuj i nauči upravljati emocijama

U Mađarskoj se organizira međunarodni trening o metnalnom zdravlju i emocionalnoj dobrobiti mladih koji sudjeluju u projektima u sklopu Europskih snaga solidarnosti. Rok za prijavu je 8. svibnja.

U Mađarskoj se organizira trening pod nazivom E-Motions, na kojem će se obrađivati teme mentalnog zdravlja i emocionalne dobrobiti mladih koji sudjeluju u projektima dugoročne mobilnosti unutar Europskih snaga solidarnosti. Trening će se održati od 21. do 26. lipnja 2022. u Budimpešti.

Trening je osmišljen kako bi sudionike potaknuo na učinkovito upravljanje različitim emocionalnim scenarijima koje se mogu dogoditi tijekom bilo kojeg projekta u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti. Poseban naglasak će se dati na dugoročne projekte volontiranja. Cilj treninga je da sudionici dobiju veće razumijevanje vlastitih emocija te da dobiju metode i alate koji će potaknuti njihovu empatiju. Trening će ponuditi savjete o stvaranju sigurnog prostora koji doprinosi zdravoj grupnoj atmosferi, osposobiti sudionike da se nose s emocionalno nabijenim situacijama te im dati alate da se brinu o sebi na emocionalnoj i fizičkoj razini tijekom sudjelovanja u aktivnostima s mladima.

Glavne metode koje će se koristiti u radu su vježbe samosvijesti, vođene vizualizacije, debate, rad u malim grupama, improvizacija i pokret, kazališno-terapijska improvizacija, mindfulness, meditacija, vježbe art terapije i slično. Sudionici će postati svjesniji svojih osobnih potreba, bolje će razumjeti odnos emocija i različitih aspekata mentalnog zdravlja.

Trening je namijenjen osobama koje rade s mladima, mentorima, voditeljima mladih koji sudjeluju u projektima Europskih snaga solidarnosti i mladima općenito. Za sudjelovanje je bitno imati osnovno znanje engleskog jezika, a prethodno međunarodno iskustvo nije obavezno.

Rok za prijavu: 8. svibnja 2022. godine.

Više informacija o treningu može se naći na salto-youth.net.