Putovanje predrasudama

25_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook / Press
Putovanje predrasudama

Fotoklub Split i Hrvatsko-njemačko društvo Split organiziraju izložbu fotografija Putovanje predrasudama - Istočna Europa. Zajedno s fotografijama Haralda Schmitta bit će izložen i strip Dvojba. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 26. siječnja, u 19 sati u Fotoklubu Split.

Fotoklub Split i Hrvatsko-njemačko društvo Split organiziraju izložbu fotografija Putovanje predrasudama - Istočna Europa, koja prikazuje stare i nove fotografije njemačkog fotografa Haralda Schmitta.

Tijekom dugogodišnje karijere u njemačkom časopisu stern, Harald je napravio fotoreportaže iz preko 130 zemalja, od kojih su mnogima dodijeljene međunarodno priznate nagrade.

Za izložbu u Fotoklubu Split izabrano je 18 fotografija iz razdoblja od 1977. do1982. kada je radio kao akreditirani fotograf u bivšem DDR-u i s početka 90-ih kada je pratio raspad SSSR-a. Ove fotografije svjedoče o prvim mirovnim demonstracijama i pojavama opozicije u Istočnom Berlinu i zemljama bivšeg Istočnog bloka, važnim događanjima koja su dovela do pada Berlinskog zida, ali i o svakodnevnici u bivšem sistemu. Osim starih fotografija, bit će izložene i 24 nove koje su napravljene u ljeto 2016. tijekom Schmittova putovanja istočnom i jugoistočnom Europom.

Zajedno s fotografijama Haralda Schmitta bit će izložen i strip Dvojba kojeg su napravili polaznici Škole njemačkog jezika Delfin pod mentorstvom akademskog slikara i strip autora Ivana Svaguše. Strip je kombinacija crteža i fotokolaža na temu građanskog neposluha, a kolažirane su upravo fotografije Haralda Schmitta koje će posjetitelji izložbe moći vidjeti i u originalu.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 26. siječnja, u 19 sati u Fotoklubu Split (Marmontova 5), a može se pogledati do 17. veljače.

Više informacija možete saznati na Facebooku.