Punokrvni rock The Godfathersa

14_05_2013 / 15:49h  |  Autor: KMaja
Punokrvni rock The Godfathersa

Po prvi put u dvadesetosmogodišnjoj karijeri, za sve ljubitelje punokrvnog beskompromisnog rock and rolla, u Split stižu The Godfathers. Od osnivanja benda nametnuli su se kao jedna od boljih live atrakcija u UK...

L-club na Zvončacu (ex Jungla) ovoga četvrtka donosi poslasticu za sve ljubitelje punokrvnog beskompromisnog rock and rolla, začinjenog tekstovima bez dlake na jeziku – iz Velike Britanije po prvi put u dvadesetosmogodišnjoj karijeri stižu nam The Godfathers.

Od osnivanja benda nametnuli su se kao jedna od boljih live atrakcija u UK – na njihovim je koncertima zabilježeno i pucanje iz strojnice od strane vokala – a što se glazbenih utjecaja tiče, između ostalih ističu The Beatles (Lenonova Cold Turkey česta je pojava na repertoaru), Sex Pistols te The Who, a za današnju glazbu smatraju da je pretiha za njihov ukus. Na koncertima daju sve od sebe, što možda najbolje ilustrira ime njihovog live albuma – Dope, Rock 'n' Roll & Fucking In The Streets.

Nakon turneje sa The Stranglers, trenutno putuju solo i promoviraju album Jukebox Fury objavljen ove godine, a na koncertu možete očekivati presjek njihove karijere i najžešće stvari sa albuma Hit by hit (1986), Birth, School, Work, Death (1988), More Songs about Love and Hate (1989), Unreal World (1991), Orange album (1993) te Afterlife (1995).

U pretprodaju je pušteno 250 ulaznica po cijeni od 70 kuna, a možete ih do srijede nabaviti u cd shopu Dancing Bear, caffe barovima Bifora i Fluid te u L-clubu. Ukoliko ne budete dovoljno brzi, na dan koncerta cijena karte se penje na 100 kuna, koliko ćete platiti na ulazu.