Sajam jezika u Đardinu

24_09_2013 / 13:36h  |  Autor: I.Z.
Sajam jezika u Đardinu

U četvrtak se održava Sajam jezika na kojem će se predstaviti programi i kapaciteti škola i knjižnica. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i nagradnim igrama te popričati sa stranim Erasmus studentima na njihovim materinjim jezicima.

U četvrtak (26.09.) se u splitskom Đardinu od 18 sati povodom Europskog dana jezika održava prvi Sajam jezika na kojem će se predstaviti programi i kapaciteti škola i knjižnica. Sveučilišna knjižnica, Knjižnica Marka Marulića te Profil Mozaik predstavit će stranu literaturu i knjižni fond, a organizatori, članovi Klastera za promicanje učenja stranih jezika u Splitsko-dalmatinskoj županiji, predstavit će i programe svojih škola stranih jezika. Klaster čine Alliance Française, Centar za strane jezike, Škola Delfin Hrvatsko-njemačkog društva, Dante Alighieri, Jantar te I. jezična gimnazija.

Posjetitelji će imati priliku popričati sa stranim Erasmus studentima na njihovim materinjim jezicima i tako provjeriti koliko dobro se snalaze u komunikaciji u internacionalnom okruženju. U jezičnim igrama znanje će im donijeti besplatne tečajeve, knjige, a nekome i novogodišnje putovanje u Prag u organizacije agencije F-tours.

U 20 sati događanje seli u baštu Galerije umjetnina u kojoj će se prikazati njemački film Sommer vorm Balkon sa engleskim titlovima.