Prvi petak Permakulture u Zoni

25_10_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Permakultura Dalmacija
Prvi petak Permakulture u Zoni

Prvo u nizu druženja Permakultura u Zoni održat će se u petak u Klubu Zona. Udruga Permakultura Dalmacija omogućit će svim zainteresiranima da usvajaju, razmjenjuju i prenose znanja i iskustva iz područja permakulture.

Prvo u nizu druženja Permakultura u Zoni održat će se u petak, 28. listopada u 17.30, u Klubu Zona. Udruga Permakultura Dalmacija omogućit će svim zainteresiranima da usvajaju, razmjenjuju i prenose znanja i iskustva iz područja permakulture.

>> Lajkaj Klub Zona i prati još jednu bogatu sezonu događanja!
>> Posjeti klub.infozona.hr


- Na prvom sastanku zainteresiranima će se ukratko objasniti što je permakultura i kako funkcionira u praksi, bit će to prilika i da se aktivno uključite u rad udruge, a propitat će se i vaši interesi te prema tome dogovoriti teme radionica, predavanja i drugih događanja koja će se u Klubu Zona realizirati u narednim mjesecima. Dvosatna druženja održavat će se svaka četiri tjedna - najavljuje Ivan Rako iz udruge Permakultura Dalmacija još jedno događanje svoje udruge u Zoni.

Permakultura nudi interdisciplinarne odgovore na problematiku održivosti, a grupa entuzijasta povezana idejom permakulture u Splitu okupila se krajem 2012. godine. Nakon nešto više od dvije godine postojanja i djelovanja neformalne građanske inicijative registrirali su udrugu. Do danas su organizirali akcije uređivanja splitskih vrtova, realizirali prvu splitsku razmjenu sjemenja i sadnica, tečaj permakulturnog dizajniranja, brojne suradnje, projekcije filmova i tematska predavanja, a od svibnja prošle godine organiziraju i jedinu splitsku biciklopopravljaonicu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.