Prvi korak Antonelle Radanović

18_12_2015 / 10:27h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Martina Melvan
Prvi korak Antonelle Radanović

- Volim modu i pratim je, odijevanje i kombiniranje. Zbog toga mi je i poseban gušt odabirati modne kombinacije za modele i zatim s njima kreirati fotografije – rekla je Antonella Radanović povodom otvorenja prve samostalne izložbe modne fotografije.

 Iako ima tek dvadeset godina i nešto više od dvije godine fotografskog iskustva, Splićanka Antonella Radanović iza sebe ima već 13 skupnih izložbi i dvije nagrade, a 15. prosinca u Info zoni je otvorena i njezina prva samostalna izložba modne fotografije i portreta pod nazivom First step.
- Fotografiranje ljudi me na kraju privuklo više nego, recimo, pejzaža ili arhitekture iako sam se uspješno okušala i u tome. Sestra mi je bila prvi model, a nastavila sam fotografirati uglavnom prijatelje, jer mi je njih najlakše bilo nagovoriti da se oslobode i poziraju – pojasnila nam je Antonella.

Kao i mnogi drugi, fotografijom se počela baviti iz hobija. Danas studira Trgovinsko poslovanje no, kao što se da primijetiti, fotoaparat joj je i dalje često u rukama. Prve uspjehe obilježila je prije dvije godine, i to u polju sportske fotografije, što nije čudno jer se i sama dugo bavila atletikom. Njezina fotografija odabrana je kao predstavnica Hrvatske povodom ulaska u Europsku uniju putem natječaja u organizaciji Foto dana mladih. Danas, pak, dok joj radovi osim na zidovima Info zone vise i u Fotoklubu u sklopu jubilarne Splitske tiramole, Antonella odlučno korača u smjeru spajanja svoja dva gušta – fotografije i mode.
- Iako znam da postoji uistinu mnogo modnih fotografa, malo sam se ohrabrila u posljednje vrijeme i želim ući u taj svijet. Volim modu i pratim je, odijevanje i kombiniranje. Zbog toga mi je i poseban gušt odabirati modne kombinacije za modele i zatim s njima kreirati fotografije – zaključila je Antonella.

Najavila nam je da priprema i novi modno-fotografski projekt koji će uključivati i balerine, a njezin „prvi korak“ možete pogledati do sredine siječnja u prostoru Zone.