Prvi izvođači Outlook festivala

18_01_2013 / 13:33h
Prvi izvođači Outlook festivala

Outlook - festival bass glazbe i soundsystem kulture, u svom šestom izdanju na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule donosi glazbeni program od petstotinjak izvođača na 12 dnevnih i noćnih pozornica i više od 40 party brodova.

Outlook, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture i najveći hrvatski festival po brojkama iz 2012. u svom šestom izdanju od 29. kolovoza do 02. rujna 2013. na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule donosi glazbeni program od petstotinjak izvođača na 12 dnevnih i noćnih pozornica i više od 40 party brodova.

Ove godine Outlook ima čast dovesti legendu hip hopa Taliba Kwelija – jednog od najcjenjenijih repera svih vremena koji je bio dio hip hop pokreta 90-tih zajedno s Mos Def-om i DJ Hi-tek-om s kojima je bio dio super grupe Black Star. Pridružiti će mu se Jay Electronica kojeg zbog kulturološkog utjecaja i eksplicitnih tekstova uspoređuju s Nas-om i Common-om. Tu je i specijalni nastup veterana The Pharcyde koji je nedavno proslavio 20 godina na sceni. Nakon nastupa na Outlook festivalu 2011. vraća se i hip hop ikona Pharoahe Monch.

Ljubav Outlooka prema dubu, roots glazbi i soundsystem kulturi bit će portretirana kroz najbolje europske soundsysteme i dub reggae izvođače kao što su Alborosie & Shengan Clan koji će nastupiti uživo, David Rodigan DJ i legendarni dub reggae entuzijast, te Mala in Cuba – hvaljeni projekt dubstep pionira Male koji spaja tradicionalnu kubansku glazbu sa svojim jamajkanskim naslijeđem i britanskom sound system kulturom. Obilježavajući 21 godinu svoje drum ‘n’ bass izdavačke kuće Ram Records, Andy C predstaviti će svoje najbolje izvođače kojima će se pridružiti legende Goldie, Randall, LTJ Bukem and Conrad.

U Hrvatsku se vraćaju i ključne figure britanskog dubstepa: Digital Mystikz, Loefah (Swamp 81) i Boddika (Nonplus record label). Outlook predstavlja i brojne druge dubstep DJ-e koji svojim stvaranjem pridonose da bass glazba konstantno pomiče granice. Soul, Funk, Hip-Hop, Jazz, Reggae i Dubstep glazbenom društvu pridružuju se i legendarni producent i DJ Mr Scruff, američki glazbenik i producent elektronske glazbe Machinedrum i poznati DJ, suosnivač izdavačke kuće Numbers iz Glasgowa, Jackmaster

www.outlookfestival.com