Prva sinjska alkarica Tea Dolić bila je i nogometna reprezentativka

01_05_2023 / 14:34h
Prva sinjska alkarica Tea Dolić bila je i nogometna reprezentativka

Tea je prva sinjska alkarica, bila je nogometna reprezentativka, a ruši predrasude i o epilepsiji.

U podcastu "U Zoni" gostovala je Tea Dolić. Tea je prva sinjska alkarica, bila je nogometna reprezentativka, a ruši predrasude i o epilepsiji. To nisu bilo jedine teme o kojima je razgovarala s voditeljem Tomislavom Primorcem.

- Ulaže se u Alku, ali konjički sport je zanemaren - zaključila je govoreći o infrastrukturi i izazovima s kojima se susreće Konjički klub Alkar 1968 u kojem radi i trenira. U razgovoru se prisjetila svojih uspjeha u drugim sportovima te objasnila zašto se na kraju odlučila za jahanje. Otkrila je tajne terapijskog jahanja te da osim tradicionalne sinjske Alke postoji i ženska i ski Alka. Nezaobilazna tema razgovora bila je i borba protiv predrasuda o epilepsiji s kojom se suočila u ranoj mladosti.

Objavom 55. epizode završena je treća sezona podcasta "U Zoni". Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.