Prva javna garaža u centru Splita

14_10_2012 / 11:40h  |  Foto: Rene
Prva javna garaža u centru Splita

Konačno se iz rupe iza hotela Ambasador izdignula dizalica i najavila ozbiljan početak građevinskih radova na stambeno poslovnom objektu u kojem će se izgraditi i prva javna garaža u splitskom gradskom središtu.

Nakon desetak godina planiranja i promjena planova, konačno se iz rupe iza hotela Ambasador izdignula dizalica i najavila ozbiljan početak građevinskih radova na stambeno poslovnom objektu u kojem će se izgraditi i prva javna garaža u splitskom gradskom središtu.

Na četiri etaže smjestit će se stotinu parkirnih mjesta javne namjene te 80ak mjesta za korisnike stanova i poslovnih prostora. Kao što sada presijeca rupu, ulica Dražanac će tako i novogradnju podijeliti na dvije cjeline – prednju zgradu na Trumbićevoj obali koja će sa pet etaža pratiti visinu susjednih objekata te manju kaskadnu zgradu u pozadini.

Početkom gradnje definitivno je riješena dilema investitora o namjeni objekta te uklonjena ideja gradskih planera da na ovom mjestu bude izlaz i ulaz u tunel koji je ispod Varoša mogao povezivati zapadnu obalu gradske luke i Stari plac.