Prosinačka gužva u Quasiju

03_12_2014 / 14:42h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Prosinačka gužva u Quasiju

U prosincu je klub Quasimodo pripremio raznolik program, koji uključuje kviz, koncerte, Bookvicu, teatar, kabaret i Stand up komediju. Prvi je koncert već u subotu, 6. prosinca, kad stiže M.O.R.T.

U prosincu je klub Quasimodo pripremio raznolik program, koji uključuje kviz, koncerte, Bookvicu, teatar, kabaret i Stand up komediju.

Program starta uz Quisimodo pub kviz, koji će se održati u srijedu, 3. prosinca, i koji, kao i uvijek, uređuje Renato Baretić.

Prvi je koncert na rasporedu u subotu: 6. prosinca održat će se koncert M.O.R.T.-a, beskompromisnog autorskog punk-rock-blues banda iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Promovirat će svoj novi, drugi album Odjel za žešće, koji je do sada pobrao odlične kritike. U subotu 20.12. kao hit mjeseca ponovno dolazi splitski bend Đubrivo, koji će također promovirati novi album - Krvave bajke.

Prvi termin dramskog programa rezerviran je za srijedu 17. prosinca: u programu Quasi Teatar gostuje predstava Krležine ratne adrese, redatelja Maria Kovača, originalno održana na rođendan Miroslava Krleže s početkom na Gvozdu a završetkom na Krležinu grobu. Izvedbu će predstave u Splitu pratiti video materijal s originalnih lokacija. Program Krležine ratne adrese zamišljen je kao putovanje kroz ratnu memoriju i Krležino emocionalno sjećanje o ratnom Velikom Meštru Svih Hulja. Večer STand up komedije održat će se u petak 19. prosinca, a za smijeh će se pobrinuti dvoje komičara: Marina Orsag iz zagrebačkog Studija Smijeha i Aleksandar Perišić iz beogradskog Standup.rs. Show simboličnog naziva Kaj bre? spoj je Marininih i Aleksandrovih best of fora karijere s naglaskom na šale vezane uz hrvatsko-srpske odnose. Posebno izdanje Quasi Cabareta, već tradicionalno svake godine u istom terminu, u petak 26. prosinca, bit će u znaku pjesničko-satiričkih Melodija Borisa Dežulovića i Predraga Lucića. Novo izdanje Melodija nosi naziv Melodije tora i šatora.

Prva prosinačka Bookvica bit će održana 11. prosinca, kad će se predstaviti novi broj časopisa The Split Mind. Druga je Bookvica u četvrtak 18. prosinca, kad će se predstaviti knjiga Samsara - Put na Istok Hrvoja Ivančića, putopisni roman, knjiga ceste i priča o samospoznaji. Moderator je još jedan putopisac i vrstan poznavatelj Istoka - Jasen Boko.

Ni prosinac neće proći bez DJ večeri, među kojima valja spomenuti iduće: u petak 5. prosinca, u sklopu programa Gost DJ, prvi put dolazi hrwo E, a kao i obično uz njega će glazbu puštati i domaćin Kid Va. Pušta se morfična fuzija house podžanrova (jackin, chicago, detroit, deep…), disco, nu-disco, hip-hop, breaks, soul i funk zvukova. U specijalnom izdanju programa Gost DJ, u srijedu na Badnjak, 24. prosinca, ponovno dolazi Eddy Ramich, a uz njega će ulogu domaćina imati ponovno DJ Kid Va. Veliku feštu sprema i DJ-ica Rea koja će muziku puštati u petak 26. prosinca, iza Quasi Cabareta.Hitovi 80-ih i 90-ih, pod palicom DJ-a Davida Hasselhoffa, puštat će se u subotu 27. prosinca.

Za kraj godine Quasimodo sprema nešto drugačiji Novogodišnji tulum. Proslava je posebna jer počinje 1. siječnja u 01 h, dakle nakon dočeka, sat vremena iza ponoći.

Ulaznice za koncerte i dramski program su u pretprodaji u klubu.

Detalji o programu mogu se pronaći na linku.