Promatranje ptica na Marjanu

09_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Biom
Promatranje ptica na Marjanu

Povodom Svjetskog dana ptica selica, udruga Biom poziva građane Splita i sve druge zainteresirane da sudjeluju u besplatnom promatranju ptica koje će se održati 12. svibnja 2018. na području Park- šume Marjan. Promatranje će se održati s početkom u 8.30, s predviđenim trajanjem do 11 sati.

Povodom Svjetskog dana ptica selica, udruga Biom poziva građane Splita i sve druge zainteresirane da sudjeluju u besplatnom promatranju ptica koje će se održati 12. svibnja 2018. na području Park- šume Marjan.

Zaposlenici sinjskog područnog ureda Bioma će građanima približiti promatranje ptica, njegovu važnost kao metode istraživanja u zaštiti prirode te ih dodatno upoznati sa zanimljivom marjanskom ornitofaunom. Dobrodošli su građani svih dobnih skupina te nije nužno da imaju ikakvo predznanje o pticama niti da su članovi Bioma.

Budući da je aktivnost ptica najveća u jutarnjim satima, promatranje će se održati s početkom u 8.30, s predviđenim trajanjem do 11 sati. Vrijeme i mjesto okupljanja i upoznavanja sa sudionicima je na Marjanskim vratima u 8.15 sati.

Udruga Biom će osigurati određen broj dalekozora i priručnika za determinaciju vrsta, ali zbog njihovog ograničenog broja pozivaju sudionike da ponesu vlastite dalekozore i priručnike, naravno, ukoliko ih posjeduju.

U slučaju loših vremenskih prilika promatranje će biti odgođeno, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 021/274 946.