Proljeće je stiglo u Klub Zona!

01_03_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Proljeće je stiglo u Klub Zona!

Ususret proljeću u Kluba Zona više je priča koje motiviraju na putovanja i više rada na sebi, a u tom smjeru gurat će i Biciklopopravljaonica. Nastavlja se i realizacija Građanskog inkubatora, a nastavljaju se i tematska druženja…

Ususret proljeću u Kluba Zona više je priča koje motiviraju na putovanja i više rada na sebi, a u tom smjeru gurat će i Biciklopopravljaonica. Nastavlja se i realizacija Građanskog inkubatora, a iako su večeri društvenih igara na pauzi, nastavljaju se druga tematska druženja…

KLUB ZONA U OŽUJKU

Građanski inkubator: Nenasilna komunikacija* / petak, 1.3. / 16:00
Biciklopopravljaonica / subota, 2.3. / 17:00 - 20:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 4.3. / 20:00
Književna čajanka: Strah i trepet (A. Nothomb) / utorak, 5.3. / 20:00
Putopis: Nepal, zemlja u oblacima / petak, 8.3. / 20:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 9.3. / 16:00 - 20:00
BHV: Učenje u inozemstvu / utorak, 12.3. / 18:00
Predstavljanje: Seminari osobnog rasta i razvoja* / srijeda, 13.3. / 19:30
Građanski inkubator: Diskriminacija* / petak, 15.3. / 16:00
Predstavljanje: Via Adriatica Trail / subota, 16.3. / 19:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 18.3. / 20:00
Književna čajanka / utorak, 19.3. / 20:00
Aukcija Centra za autizam / srijeda, 20.3. / 19:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 23.3. / 16:00 - 20:00
Šahovska liga / nedjelja, 24.3. / 14:30 - 19:00
Tečaj mnemotehnika* / srijeda, 27.3. / 17:00
Građanski inkubator: Korupcija* / petak, 29.3. / 16:00
TSM književna večer: DADAnti / petak, 29.3. / 20:00

Za događanja s * potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

U ožujku Udruga Ruke za bolju Makarsku nastavlja realizaciju Građanskog inkubatora - ciklusa četverosatnih edukacija o aktivnom građanstvu, nenasilnoj komunikaciji, diskriminaciji i korupciji. Tema iduće radionice, koja će se održati u petak, 1. ožujka, u 16 sati bit će Nenasilna komunikacija pa će sudionici radionice učiti o važnosti komunikacije, kritičkom razmišljanju i uspješnoj komunikaciji. Dva tjedna kasnije (15. ožujka) razgovarat će o diskriminaciji - osvještavat će vlastite stereotipe i predrasude te razliku percepcije i interpretacije. Posljednjeg petka u ožujku (29. ožujka) tema radionice bit će korupcija pa će naučiti prepoznati korupciju, zašto je loša i kako se suzbija. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a prijavnice za svaku od radionica dostupne su na klubzona.net.

Prva subota u mjesecu, od 17 do 20 sati, u Klubu Zona je rezervirana za Biciklopopravljaonicu. Dolaskom proljetnih dana bit će i više popravaka pa će dobro doći pomoć novih volontera koji su spremni prenositi, ali i stjecati znanja o popravljanju i održavanju bicikla. Posljednja zimska biciklopopravljaonica održat će se 2. ožujka.

Od listopada prošle godine svako 14 dana, ponedjeljkom u 20 sati, u Klubu Zona održava se Šah u Zoni, druženje šahista i onih koji će to tek postati, pa će tako biti i 4. i 18. ožujka. Šahisti Šahovskog kluba Student rado prenose znanje ili prihvaćaju poziv na dvoboj, povremeno organiziraju i otvorene turnire, a u nedjelju, 24. ožujka, od 14:30 do 19:00 u Klubu Zona odigrat će i službeni ligaški meč.

Za druženje na Književnim čajankama u Klubu Zona nije nužno ni piti čaj ni imati znanje o književnoj kritici, jedino je važno voljeti rasprave o pročitanim književnim djelima. Na prvo druženje u ožujku Djevojke koje čitaju pozivaju u utorak, 5. ožujka, u 20 sati, a tema rasprave bit će djelo Strah i trepet autorice Amélie Nothomb. Ritam održavanja idućih druženja nastavlja se svako 14 dana pa će se iduće druženje održati 19. ožujka.

Nomadi su drugačija putnička agencija koja male grupe putnika vodi na destinacije u kojima imaju priliku upoznati zemlju, ljude i običaje iz prve ruke. Kristijan Grubišić - Gruba, vodič Nomada, u petak, 8. ožujka, u 20 sati u Klubu Zona održat će putopisno predavanje Nepal, zemlja u oblacima. Na putovanje u Nepal, u kojem se smuca već desetak godina, odvest će nas kroz fotografije i priče.

Od veljače se svako 14 dana u Kluba Zona, od 16 do 20 sati, održava Yu-Gi-Oh igraonica. Prilika je to za učenje pravila, stjecanje novih prijateljstava, usavršavanje poznavanje engleskog jezika i razvijanje strategije oduzimanja bodova suigračima. Niz druženja i igara nastavlja se 9. i 23. ožujka, no u ožujku se nakon Yu-Gi-Oh igraonica neće održati večeri društvenih igara.

U utorak, 12. ožujka, u 18 sati BHV Education održat će predavanje Učenje u inozemstvu na kojem će pružiti osnovne informacije o mogućnostima studiranja u inozemstvu, srednjoškolskim razmjenama i pohađanju tečajeva stranih jezika u inozemstvu.

U srijedu, 13. ožujka, od 19:30 do 21 sat Feel Yourself predstavit će svoje seminare namijenjene osobnom rastu i razvoju. Sudionike će upoznati sa seminarima čitanja, antistresa, neverbalne komunikacije i tehnika pregovaranja i prodaje te All Level Healing tehnike. Sudjelovanje na uvodnom predavanju je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Predstavljanje jedinstvene turističko-planinarske pješačke staze Via Adriatica Trail održat će se u subotu, 16. ožujka, u 19 sati u Klubu Zona. Staza se proteže u duljini od oko 1100 kilometara - od poluotoka Kamenjak na jugu Istre preko Učke, Gorskog kotara, Velebita, Dinare i dalmatinskih priobalnih planina, Srđa do poluotoka Prevlake kod Konavala. Predstavljanje će pratiti video uradci nastali za vrijeme pripreme staze te brojne fotografije najatraktivnijih planinskih masiva, vrhova i predjela.

Prethodnih mjeseci u Klubu Zona održale su se dvije izložbe crteža učenika Centra za autizam, a šareni radovi su oduševili brojne posjetitelje. Povodom Mjeseca svjesnosti o autizmu u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati upravo ti radovi nastali u sklopu likovne terapije ponudit će se na humanitarnoj aukciji Centra za autizam.

U srijedu, 27. ožujka, u 17 sati održat će se Tečaj mnemotehnika. Kroz četverosatni interaktivni i dinamični tečaj VAK centra sudionici će razvijati tehnike za lakše i brže učenje i pamćenje. Sudjelovanje je besplatno, a prijavnice je dostupna na na klubzona.net.

Posljednjeg petka u mjesecu, u programu Kluba Zona održavaju se The Split Mind književne večeri. Tako će uredništvo istoimenog studentskog časopisa 29. ožujka u 20 sati ugostiti DADAnti – splitsku udrugu za promicanje eksperimentalne umjetnosti. Udruga će uz čitanje slam poezije i eksperimentalne pjesme predstaviti i svoju nakladničku djelatnost.