Projektom do 10 000 kuna

15_07_2015 / 11:28h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: EUSA university sport/Fb
Projektom do 10 000 kuna

Pozivaju se studenti da prijave projekte mobilnih aplikacija i/ili turističke promocije hrvatske kulture i sporta za Europske sveučilišne igre 2016. Najbolji će osvojiti 10 000 kuna.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisala je sporazum s udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koji definira studentski zadatak za izradu mobilne aplikacije.

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koja pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon ESI2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Područja u kojima se može prijaviti projekt su Mobilna aplikacija (službena aplikacija ESI2016) i Turistička promocija hrvatske kulture i sporta.

Prijaviti se mogu (redovni i izvanredni) studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Prijava je moguća pojedinačno, ili u timu. Posebna pažnja prilikom evaluacije prijava obratit će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj se prijavljuje putem internetske stranice Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora, na kojoj se mogu pronaći detaljnije upute za prijavitelje.

Šest finalista bit će odabrano 21. rujna, a predstavljanje projekata studenata i objava pobjednika natječaja uslijedit će 11. studenoga 2015.godine. Nagrada iznosi 10 000 kuna.

Rok za prijavu: 14. rujna 2015.