Na ulasku u EU kolači i koncerti

27_06_2013 / 11:26h  |  Foto: Rene
Na ulasku u EU kolači i koncerti

Večernja proslava ulaska u EU u Splitu počinje dalmatinskim delicijama i uz 4000 kolača, a nastavlja se uz klape i KUDove na Rivi te koncertima grupa Silente i Libar na Pjaci i Osmi putnik i Mjesni odbor na Matejuški, kojima će prethoditi EU karaoke…

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju obilježit će se u svim većim gradovima, a splitski program proslave počinje već u ranim jutarnjim satima doručkom u Đardinu. Uz kavu i pecivo, prolaznici će moći uživati i u zvucima klasike u izvedbi Splitskog gudačkog kvarteta, Splitskog gitarističkog kvarteta i Mandolinskog kvarteta Da Capo.

Od 11 sati pred Rivom će zajedriti Laseraši, a u kaletama zapjevati klape. Veslači juniorskog osmerca HVK Gusar donijet će zastavu Europske unije na Matejušku u 11:30 i predati je dobitnicima Oskara znanja koji će je u pratnji mažoretkinja i limene glazbe preko Rive i kroz Dioklecijanove podrume donijeti do Pjace na kojoj će je točno u podne na štandarac podignuti gradonačelnik Ivo Baldasar, najstariji Olimpijac, Duje Bonačić, i najtrofejnija juniorska judašica, Barbara Matić.

Program se nastavlja u večernjim satima uz program Okusi Dalmacije u kojem će se prolaznicima na trgovima dijeliti dalmatinski proizvodi, a u Dioklecijanovim podrumima dijelit će se 4000 kolača spravljenih po 28 tradicionalnih receptura nacionalnih manjina.

Od 21 sat na Rivi kreće središnji program uz nastupe klapa i KUDOva, a od 22 na Pjaci koncert grupa Silente i Libar te na Matejuški EU karaoke show koji će prethoditi koncertu Osmog putnika i Mjesnog odbora. Split će u Europsku uniju ući uz ponoćni vatromet i čestitku gradonačelnika.